Σάββατο 14 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... υπερήφανα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟΣ από εθνική υπερηφάνεια, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, μας ανακοίνωσε την απόκτηση δυο στρατηγείων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα (ένα στη Λάρισα κι ένα στη Σούδα). Μόνο, που δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει και το ...γιατί πρέπει να χαιρόμαστε.

***

Εκτός κι αν τα στρατηγεία τα έχουμε στην Ελλάδα ως ...αξιοθέατα και μνημεία της εκτίμησης των ΗΠΑ και της λυκοσυμμαχίας προς την Ελλάδα. Μάλλον όμως - όπως αποδείχτηκε και στην τελευταία επέμβαση στο Ιράκ - δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο.

***

Είναι, λοιπόν, περήφανοι οι κυβερνώντες για όσα έκαναν και όσα θα κάνουν οι αμερικανικές και ευρω-ΝΑΤΟικές δυνάμεις στο μέλλον; Αν είναι έτσι, ας μας το ομολογήσουν καθαρά.

***

Οσο για τις (προφανώς ατυχείς) συγκρίσεις με την Τουρκία, η οποία υποτίθεται πως έχει ένα στρατηγείο (άρα και λιγότερη εύνοια από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ), θυμίζουμε την πρόσφατη δήλωση των ΗΠΑ, σχετικά με το ότι είναι «διμερές» θέμα οι τουρκικές προκλήσεις.

***

Εν ολίγοις, το μόνο που κατάφεραν είναι να μας μπλέξουν ακόμα περισσότερο στο ζοφερό μέλλον της «Παξ Αμερικάνα». Με δεδομένες, μάλιστα, τις προθέσεις των ΗΠΑ, δε θα αργήσουμε να δούμε και τα αποτελέσματα.

***

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ άπαντες και εκ των υστέρων πως τα τυχερά παιγνίδια κρύβουν κυκλώματα για ξέπλυμα χρήματος! Μόνο που τα παιγνίδια αυτά δεν εμφανίστηκαν τυχαία σ' αυτήν τη χώρα. Κάποιοι νομοθέτησαν για τη νομιμοποίησή τους...

***

Κι αυτοί που (για παράδειγμα) ιδιωτικοποίησαν τα δημόσια καζίνο και στη συνέχεια έδωσαν άδειες για ιδιωτικά δεν έχουν ούτε καν το άλλοθι πως δε γνώριζαν το τι θα επακολουθήσει. Πέραν της δεδομένης διεθνούς εμπειρίας, είχαν προειδοποιηθεί από όσους ήταν αντίθετοι στα μέτρα αυτά.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ