Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βραβείο αντιλαϊκής ευρηματικότητας

Πρέπει να παραδεχτούμε πως η νομοθέτηση της δυνατότητας επιβολής τοπικών φόρων και τελών από τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές και η γενικότερη τακτική της κυβέρνησης να εντάξει πλήρως τους ΟΤΑ στην υλοποίηση της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας έχει πολλούς στόχους και όχι μόνον την οικονομική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων. Ενας άλλος είναι η καλλιέργεια της ...ευρηματικότητας και της ...φαντασίας των τοπικών αρχόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, από την άποψη αυτή, αποτελεί η Νομαρχία Εύβοιας. Διαβάστε και θα καταλάβετε:

Μία κάτοικος της Κεράμειας στη Βορειοκεντρική Εύβοια τηλεφώνησε στη Διεύθυνση Υγείας-Δημόσιας Υγιεινής και Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας, προκειμένου να καταγγείλει μια περίπτωση ρύπανσης περιβάλλοντος στην κοινότητα. Αφού έκανε την καταγγελία και έδωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία - μαζί και τα προσωπικά της - περίμενε για την αντίδραση της νομαρχίας. Τελικά, μετά από μερικές μέρες, παρέλαβε ταχυδρομικά ένα έγγραφο της προαναφερόμενης διεύθυνσης της νομαρχίας (διπλανή φωτό), το οποίο, ούτε λίγο-ούτε πολύ, της ζητούσε να συντάξει γραπτή αναφορά στο αρμόδιο τμήμα και μαζί (άκουσον άκουσον!), να καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ.

Ναι, καλά διαβάσατε. Η Νομαρχία Εύβοιας δεν απαιτεί μόνο να είναι γραπτές οι όποιες καταγγελίες των πολιτών, αλλά έχει αποφασίσει και την επιβολή «καταγγελόσημου» και, μάλιστα, ιδιαίτερα τσουχτερού.

Σίγουρα, με την απόφαση αυτή, η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Εύβοιας διεκδικεί το χρυσό βραβείο ...ευρηματικής υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ