Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ερωτήματα... «H προχθεσινή επίθεση περιβάλλεται από πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων. Γιατί μια οργάνωση φανατικών μουσουλμάνων να προκαλέσει μια τέτοια σφαγή στην ιερή πόλη της Μέκκας, τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού; Γιατί να επιλέξει ως στόχο μια περιοχή όπου κατοικούσαν σχεδόν αποκλειστικά Αραβες και όχι ένα σύμβολο της αμερικανικής παρουσίας ή έστω του καθεστώτος των Σαούντ; Πώς "κατάφεραν" να αιφνιδιαστούν οι Αρχές του βασιλείου από τους τρομοκράτες, ενώ το FBI προειδοποιούσε επί μία ολόκληρη εβδομάδα ότι αναμενόταν μεγάλη τρομοκρατική επίθεση το Σαββατοκύριακο;» (Πέτρος Παπακωνσταντίνου - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«Δίπορτο»... «Στο παρελθόν, λένε, οι Αμερικανοί μπορούσαν να κάθονται στη Σαουδική Αραβία και να καταλαμβάνουν τις ιρακινές πετρελαιοπηγές όποτε ήθελαν να περάσουν τα σύνορα. Τώρα βρίσκονται στο Ιράκ και μπορούν -σε περίπτωση επανάστασης- απλώς να κινηθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση και να καταλάβουν τις πετρελαιοπηγές στη Βόρεια Σαουδική Αραβία αφήνοντας τη Ριάντ και τις άλλες πόλεις σε όποιον άραβα ηγέτη αναλάβει τον έλεγχο» (Ρόμπερτ Φισκ - ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ - ΒΗΜΑ).

Οποιος πιστέψει... «Ο πόλεμος είναι μακρύς, ίσα με δέκα χρόνια. Επομένως οι τρομοκράτες σκοτώνουν μωρά, η κοινή γνώμη συγκλονίζεται, η καρδιά του Ράμσφελντ ραγίζει, ο Μπους τα παίρνει στο κρανίο και ο Τζον Γουέιν ορμάει και τα κάνει λίμπα. Ετσι αρπάζουμε τα πιο πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου του κόσμου και εκτροχιάζουμε το βλέμμα του κόσμου από την κόλαση του Ιράκ. Και για να είναι πειστικό, πρέπει το σενάριο να είναι κωμικό. Με τους εξής πρωταγωνιστές: Ο πρώτος είναι ο Φαντομάς. Εν προκειμένω ο άφαντος Οσάμα μπιν Λάντεν. Ο δεύτερος είναι ο επιθεωρητής Κλουζό. Εν προκειμένω οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Οι οποίες ήξεραν για το μακελειό στο Ριάντ, αλλά δεν μπόρεσαν. Επομένως, η ικανότητα μισού εκατομμυρίου πρακτόρων εξοπλισμένων με διαστημική τεχνολογία και με χιλιάδες καρφιά ανά την Αραβία είναι επιπέδου Ροζ Πάνθηρα. Γέλα παλιάτσο. Εδώ πιστεύεις πως η N.Δ. πονάει τον μεροκαματιάρη περισσότερο από το KKE και δε θα υποκύψεις στη γοητεία ενός Γκέμπελς;» (Δ. Δανίκας - ΝΕΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία Τίλερσον με «αντι-ιρανική» ατζέντα...(2017-10-24 00:00:00.0)
Στόχος: η προετοιμασία της επίθεσης στο Ιράν(2008-01-15 00:00:00.0)
Τελεσίγραφο αμνηστίας ή σιδηράς πυγμής(2004-06-24 00:00:00.0)
Ποιος εποφθαλμιά τον «οίκο των Σαούντ»;(2003-11-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-11-22 00:00:00.0)
«Επικίνδυνες» σχέσεις(2001-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ