Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

ΘΕΜΑ «ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ»...«Συνθήκες ακραίας υποβάθμισης του Κοινοβουλίου διαμορφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τη βιομηχανία κατάθεσης νομοσχεδίων και τροπολογιών, που "έστησε" η κυβέρνηση παραμονές των εκλογών προς κάλυψη πελατειακών και άλλων σχέσεων. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο προχθές όταν 8 βουλευτές κατέθεσαν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο φωτογραφική τροπολογία που επέτρεπε στην κατασκευαστική εταιρεία "Ολυμπιακή Τεχνική" να χτίσει 5.000 τουριστικά καταλύματα σε έκταση της Σιθωνίας στη Χαλκιδική» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ο «ΕΝΟΧΟΣ»...«Σε δυσάρεστη θέση περιήλθε χθες η κυβέρνηση εξαιτίας της ενέργειας του υφυπουργού Οικονομίας Χρ. Πάχτα, ο οποίος προχθές το βράδυ στη Βουλή ενέταξε στον νέο αναπτυξιακό νόμο βουλευτική τροπολογία, με την οποία παραχωρείται το δικαίωμα στην εταιρεία "Πόρτο Καρράς" να κατασκευάσει - κατά παρέκκλιση των ρυμοτομικών κανονισμών, καθώς και του δασικού κώδικα - τουριστικές κατοικίες στη χερσόνησο της Σιθωνίας στη Χαλκιδική» («ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΚΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ...«Εβγαζε, κυριολεκτικά, μάτι η ντροπολογία με μια απλή ανάγνωση. Και όμως, την υπέγραψαν 9 βουλευτές και την αποδέχτηκε ο υφυπουργός Χρ. Πάχτας, που ως βουλευτής Χαλκιδικής γνωρίζει άριστα τι σημαίνει η παντελώς ελεύθερη οικοπεδοποίηση 17.000 στρεμμάτων στη Σιθωνία, στο φιλέτο αυτό της Μακεδονίας. Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου οι αρμόδιοι υπουργοί Ν. Χριστοδουλάκης, Βάσω Παπανδρέου και Χρ. Πάχτας δήλωσαν ότι θα καταργηθεί η τροπολογία με το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτή η δήλωση μπορεί να γίνει και εισήγηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναπέμψει στη Βουλή το νομοσχέδιο στο οποίο περιέχεται η τροπολογία, για να αφαιρεθεί η διάταξη της ντροπής» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: «Κυριολεκτικά αλλάζουν το σκηνικό στον ελληνικό τουρισμό επτά μεγάλες επενδύσεις Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, συνολικού κόστους πλέον των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Η Γενική Γραμματεία Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης μεσολαβεί και υποστηρίζει για την άμεση απεμπλοκή των νέων επενδύσεων σε όλο το στάδιο των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την ταχεία έναρξη της υλοποίησής τους... Τρεις από τις επτά επενδύσεις πραγματοποιούνται στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Χανιά και Λασήθι) και οι υπόλοιπες στην Ηλεία, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τη Σαντορίνη» («ΚΕΡΔΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ