Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Παπανδρέου - Σημίτης μοιράζουν παροχές και... ευημερία

Με νέα «πυροτεχνήματα» που αυτή τη φορά θα... εκτοξεύσει από νομούς της Δυτικής Ελλάδας, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα προσπαθήσει να πείσει για τη «φιλολαϊκή» πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα του στη «νέα εποχή». Η επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού θα συνεχιστεί με τον Γ. Παπανδρέου να κάνει «διάλογο με το λαό», τον οποίο σε κάθε πλέον εμφάνιση και ομιλία του τον καθιστά συνυπεύθυνο για την αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσει, εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στόχος αυτή τη φορά των υποκριτικών εξαγγελιών του Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι οι αγρότες, τους οποίους ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να «βομβαρδίσει» με δήθεν παροχές. Συγκεκριμένα, σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα περιοδεύσει στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αρτας και αύριο σ' αυτούς της Πρέβεζα και της Λευκάδας.

Φεύγοντας μοίρασε υποσχέσεις για ευημερία

Εξάλλου ανεμική για προεκλογική περίοδο και εν πολλοίς ψυχρή, όπως και ο ψυχρός καιρός που επικρατούσε χτες στη Θεσσαλία, ήταν η χτεσινοβραδινή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα στην οποία μίλησε ο Κ. Σημίτης.

Στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του «Αλκαζάρ» συγκεντρώθηκαν περί τους 2.500 έως τρεις χιλιάδες φίλοι και οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος για να ακούσουν τον αποχωρούντα πρωθυπουργό να παρουσιάζει την περιφερειακή «Χάρτα Σύγκλισης» και άκουσαν τη γνωστή «Σημιτική προπαγάνδα» περί δυναμικής ανάπτυξης και ισχυρής Ελλάδας.

Ο Κ. Σημίτης, πιθανό στην τελευταία του περιοδεία μακριά από την Αθήνα, στην ομιλία του υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «στοχεύει να οδηγήσει την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά. Για την κατάκτηση μιας σταθερά αυξανόμενης ευημερίας»...

Για πολλοστή φορά ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα πέτυχε «από το 2002 και μετά έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση», αποφεύγοντας βέβαια να αναφέρει ποιους πραγματικά ωφέλησε αυτή η μεγάλη ανάπτυξη. Ισχυρίστηκε, ότι το 2004 «οι κοινωνικές δαπάνες για επιδόματα, συντάξεις και για το κοινωνικό κράτος βρίσκονται για πρώτη φορά πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Για αυτές τις προεκλογικές ψευτοπαροχές της κυβέρνησής του, μετά από οκτώ χρόνια σκληρής αντιλαϊκής λιτότητας, Ο Κ. Σημίτης ζήτησε από τη Λάρισα εκ νέου την ψήφο του ελληνικού λαού, προκειμένου μια πιθανή νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «να φέρει με ασφάλεια σε πέρας το μεγάλο αυτό εγχείρημα»!

Στο κλίμα των ημερών και ακολουθώντας την τακτική του διαδόχου του, ο Κ. Σημίτης προχώρησε και σε μια δήθεν αυτοκριτική, υποστηρίζοντας ότι δεν έγιναν «όλα άριστα και τέλεια», αλλά πρόσθεσε ότι «η πρόοδος δε σταματά. Οι απαιτήσεις αυξάνονται» και ισχυρίστηκε ότι «θα ανταποκριθούμε σ' αυτές».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της Θεσσαλίας, υποστήριξε ότι «είναι μια δυναμική περιφέρεια με πολύ θετικές προοπτικές για τη μελλοντική της ανάπτυξη». Ισχυρίστηκε ότι «η ανεργία μειώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά» και έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει: «Πετύχαμε υψηλή προστασία του αγροτικού εισοδήματος»... Παράλληλα, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, με τις παροχές και τα έργα που δήλωσε ότι με βάση «τη χάρτα σύγκλισης για τη Θεσσαλία», θα κάνει το ΠΑΣΟΚ την επόμενη τετραετία, μετέτρεψε το γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας σε «επίγειο παράδεισο». Μάλιστα για να γίνει ακόμα πιο... πειστικός, οριοθέτησε σε οκτώ τους στόχους «για την ανάδειξη της Θεσσαλίας σε ισχυρό πόλο ανάπτυξης». Κι όλα αυτά, όπως υποστήριξε ο Κ. Σημίτης, «για να προχωρήσουμε σε μια κοινωνία με περισσότερη ευημερία. Με περισσότερη ανθρωπιά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ