Σάββατο 24 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΟΧΙ στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Καταγγέλλει την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει με βία τις λαϊκές κινητοποιήσεις

«Τον αποτροπιασμό της στην πολιτική της κυβέρνησης που προσπαθεί να πνίξει τις λαϊκές κινητοποιήσεις, χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ και την τρομοκρατία», εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

Η Ομοσπονδία εντοπίζει περιστατικά αυταρχισμού, όπως τις επιθέσεις των ΜΑΤ στους αγρότες του Αιγίου, στους οικοδόμους στο υπουργείο Εργασίας, στους δήμους στα Ανω Λιόσια, στην Πάτρα και αλλού, με αποκορύφωμα τη σύλληψη συνδικαλιστών και την προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας από ένστολους αστυνομικούς.

«Η Πμοσπονδία μας, συνδικαλιστική οργάνωση που καλύπτει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς βιοτέχνες και επαγγελματίες, είμαστε κομμάτι λαϊκό που τα συμφέροντά του προσεγγίζουν αυτά των εργαζομένων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλοί από το στρώμα μας προηγούμενα είχαμε την ιδιότητα του εργάτη ή του αγρότη. Επίσης πολλοί επαγγελματοβιοτέχνες μετά την οικονομική τους καταστροφή και το κλείσιμο καταλήγουν στην εργατική τάξη. Είναι επόμενο και το θεωρούμε καθήκον η συνδικαλιστική μας οργάνωση να είναι αλληλέγγυα στους αγώνες των εργατών και των αγροτών», επισημαίνει η ΟΒΣΑ.

Προσθέτει ότι «εφ' όσον η πολιτική που ασκείται υπηρετεί το μοντέλο της "ελεύθερης αγοράς" και της ανταγωνιστικότητας, τότε αντικειμενικά θα έχουμε αύξηση του πλούτου από τη μία και φτώχεια από την άλλη, δυνάμωμα των κατασταλτικών μηχανισμών και τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος». Τονίζει επίσης ότι όσοι διεκδικούν ανάπτυξη προς όφελος του λαού πρέπει να επιταχύνουν τη συνεργασία και τους κοινούς αγώνες για τη λύση των προβλημάτων τους.

Τέλος, υπογραμμίζει: «θεωρούμε σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση την καταδίκη στις επερχόμενες εκλογές αυτών των κομμάτων που η πολιτική τους ενισχύει την πλουτοκρατία εις βάρος των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και ενίσχυση εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που πάντα υποστήριξαν με συνέπεια και αποφασιστικότητα τα αιτήματα και τους αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ