Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΧΑΟΣ» ΚΑΙ ΚΑΥΓΑΔΕΣ

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΤΕΛΟΣ...«Τελειώνει... άδοξα η μετεκλογική εκεχειρία, καθώς ξέσπασε τρικυμία για τα Ολυμπιακά έργα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει πλέον λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις και οριακά χρονοδιαγράμματα σε ορισμένα έργα, ενώ το ΠΑΣΟΚ την κατηγορεί ότι καλλιεργεί σκόπιμα κλίμα πανικού, για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη» («ΝΕΑ»).

ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ...«Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές κατά τη διαδικασία διαδοχής της απερχόμενης κυβέρνησης από τη νεοεκλεγείσα μπορεί να μετέδωσαν στοιχεία "πολιτικού πολιτισμού", αλλά δεν απέδωσαν την πραγματικότητα ούτε τη βαριά κληρονομιά της κυβέρνησης Σημίτη. Μια εβδομάδα μετά, η νέα κυβέρνηση ανακαλύπτει σε όλες τις περιοχές κυβερνητικής δράσης απίστευτο χάος. Στον κρίσιμο τομέα των κατεπειγόντων ολυμπιακών έργων αναδεικνύονται καθυστερήσεις άπειρες, γνωστές στην προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία, όπως τώρα αποκαλύπτεται, είχε σπεύσει να τις καλύψει με 12 συμπληρωματικές συμβάσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ. Μόνο για τα έργα του Φαλήρου το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε συμπληρωματικές συμβάσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχες αναμένουν έγκριση για την ασφάλεια των Αγώνων» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ...«Η Ελλάς υφίσταται προκαταβολικό διασυρμό. Στα δεκάδες δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τις καθυστερήσεις της Ολυμπιακής προετοιμασίας, προστέθηκε χθες και δημοσίευμα του παγκοσμίου κύρους αμερικανικού περιοδικού NEWSWEEK. Το οποίο απλώς, καταγράφει τις αλήθειες που εμείς δε θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε» («ΕΣΤΙΑ»).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ...«Την προσωπική δέσμευση ότι η κυβέρνησή του θα προετοιμάσει και θα διοργανώσει τους καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες, πάση θυσία, αναμένεται να αναλάβει ο Κ. Καραμανλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το Σάββατο» (Χρ. Κοραή -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...«Αντί οι αρμόδιοι υπουργοί να ανασκουμπωθούν και να ριχτούν στη δουλειά, όπως υποσχέθηκαν προεκλογικά, επιχειρούν να μεταθέσουν τις ευθύνες στους προκατόχους τους και αφήνουν να εννοηθεί ότι παρέλαβαν καμένη γη. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε προσπαθούν να καλύψουν την αδυναμία τους, είτε ακόμα δε συνειδητοποίησαν ότι έγιναν κυβέρνηση και συνεχίζουν την αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά εναντίον του εαυτού τους. Οι ευθύνες θα ζητηθούν από την κυβέρνηση, όχι από την αντιπολίτευση!» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ