Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟ
Προστάτης των Ολυμπιακών αγώνων... και με τη βούλα

To Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ που συνεδρίασε χτες στις Βρυξέλλες ενέκρινε ομόφωνα το ελληνικό αίτημα για συνδρομή της Συμμαχίας στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Οπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές, ο Ολλανδός γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γιάαπ ντε Χόουπ Σέφερ, έθεσε υπόψη του Συμβουλίου το ελληνικό αίτημα, το οποίο έγινε αποδεκτό χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση σε «απόλυτα θετική ατμόσφαιρα». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ελληνας μόνιμος αντιπρόσωπος, Γιάννης Ζέππος, ευχαρίστησε το Συμβούλιο για την αλληλεγγύη και τη συνδρομή της Συμμαχίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για συμπληρωματικά μέτρα καθώς έχει ήδη καταβληθεί τεράστια προσπάθεια σε εθνικό επίπεδο, με κόστος που φτάνει περίπου τα 900 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι μετά το «πράσινο φως» του ΝΑΤΟ σε πολιτικό επίπεδο, αρχίζει η προετοιμασία υλοποίησης του σχεδίου μεταξύ του υπουργείου Αμυνας και της στρατιωτικής επιτροπής της Συμμαχίας, προς την οποία ο γενικός γραμματέας έδωσε τη σχετική εντολή για την εκπόνηση των μελετών.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό αίτημα αφορά την κάλυψη του εθνικού εναέριου χώρου από συμμαχικά ιπτάμενα ραντάρ «Awacs», την κάλυψη του θαλάσσιου χώρου από νατοϊκά πλοία και την πλήρη ετοιμότητα του τάγματος βιοχημικού πολέμου που σταθμεύει στην Τσεχία να επέμβει, εάν ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ