Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Να δώσουμε μαχητικό «παρών» στη διαδήλωση

Την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους, που βίωσαν και βιώνουν τον καθημερινό κοινωνικό πόλεμο του κεφαλαίου, αλλά και τους θερμούς του πολέμους, είτε στη χώρα μας παλαιότερα, είτε στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και σε άλλες χώρες πρόσφατα, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο να πάρουν δυναμικά μέρος στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ στα Προπύλαια της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις.

Ειδικότερα, στο κάλεσμά του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί του κεφαλαίου, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, που αιματοκύλησαν τους λαούς των παραπάνω χωρών συνεχίζουν να προκαλούν και να απειλούν, παρόλο που δέχτηκαν την ομόθυμη κατακραυγή και καταδίκη των λαών μέσα από τα πρωτοφανή σε όγκο και δυναμισμό συλλαλητήρια στη χώρα μας και στις άλλες χώρες.

«Η επιθετικότητά τους αυτή, σημειώνει το ΠΑΜΕ, πηγάζει από την ακόρεστη δίψα τους για τον απόλυτο έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη μας και της μόνης κοινωνικής παραγωγικής δύναμης, της εργατικής τάξης. Αρωγούς στη χώρα μας βρήκαν και την κυβέρνηση, αλλά και όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, που εξομοιώνουν θύματα και θύτες και που και τώρα υποκριτικά λένε ένα γενικό πασιφιστικό "όχι στον πόλεμο", χωρίς να θίγουν τη μήτρα που τον γεννά και τον εκτρέφει, δηλαδή τον ιμπεριαλισμό του κεφαλαίου».


Πέτροβας Σπύρος

«Με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, που ο ίδιος ο ιμπεριαλισμός την καθοδηγεί για να την επικαλείται, και η σημερινή κυβέρνηση, σε αγαστή σύμπνοια με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, καλούν το ΝΑΤΟ, δηλαδή τον παγκόσμιο τρομοκράτη των λαών, για να μας προστατεύσει τάχατες από τους τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», επισημαίνει το ΠΑΜΕ και συμπληρώνει: «Ετσι μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, που όχι μόνο την ασφάλεια δεν εγγυώνται, αλλά δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για να αισθανόμαστε ξένοι στη χώρα μας, καταπατώντας κάθε είδους δημοκρατικό δικαίωμα του λαού μας και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και μετά».

Συνεπώς, σημειώνει καταλήγοντας το ΠΑΜΕ, είναι υπέρτατο χρέος μας να δώσουμε όλοι μαχητικό «παρών» στη διαδήλωση στα Προπύλαια, αλλά και στις πόλεις της χώρας μας για να εκφράσουμε την αγωνιστική απάντηση στην τρομο-υστερία, που οι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι και τα φερέφωνά τους επιχειρούν να επιβάλουν, αλλά και για:

Να βάλουμε φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Να ανατρέψουμε τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Να συμπαρασταθούμε στον ιρακινό λαό, στους Παλαιστίνιους, σε όλους του λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό. Να μην συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα κατοχής από τις άλλες χώρες. Να μη σταλούν Ελληνες στρατιώτες για την κατοχή στο Ιράκ. Να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας. Να μην επιτρέψουμε να αναλάβει το ΝΑΤΟ την «ασφάλεια» της Ολυμπιάδας. Να προστατέψουμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας από τους ΝΑΤΟικούς «προστάτες», που έχουν αιματοκυλήσει τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ