Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κρίσιμα ερωτήματα

«Οταν ανεκαλύφθη η ιστορία της "Κόκκινης Προβιάς" στην Ιταλία και ο "Ριζοσπάστης" ανέγραψε ότι πρέπει να υπάρχει και στην Ελλάδα, φώναξα τον τότε αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον κύριο Βερυβάκη, και με συμφωνία αναθέσαμε στον απόστρατο αντιστράτηγο κύριο Σιούρα να κάνει μια έρευνα. Πράγματι ανακαλύψανε ορισμένες κρύπτες, οι οποίες είχανε και χρυσές λίρες μέσα και άλλο υλικό, το οποίο απεγράφη πλήρως και οι κρύπτες κατεστράφησαν βεβαίως. Δεν ανεκαλύφθησαν όλες οι κρύπτες, αν θυμάμαι καλά, εν τω μεταξύ είχαν γίνει δημόσια έργα, αλλά ο κύριος Βερυβάκης ξέρει πολύ καλύτερα την υπόθεση...».

Αυτά σημείωσε, προχτές το βράδυ, στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλφα», ο Γ. Βαρβιτσιώτης - υπουργός Εθνικής Αμυνας στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, όταν έγιναν τα όσα αναφέρει. Με άλλα λόγια, δηλαδή, ο κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο του ΝΑΤΟ, αφού η «Κόκκινη Προβιά» ήταν δικό του κατασκεύασμα. Κι όσοι πιστεύουν ότι έχουν αλλάξει σήμερα τα πράγματα και δε γίνονται αυτά που γίνονταν στις δεκαετίες του 1950 και 1960, είτε είναι αφελείς, είτε αρνούνται την πραγματικότητα. Οι μέθοδοι, τα μέσα, οι μορφές μπορεί να έχουν αλλάξει, αλλά ο ρόλος και τα βασικά γνωρίσματα του ΝΑΤΟ παραμένουν ίδια και αναλλοίωτα.

Πέρα απ' όλ' αυτά, όμως, υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα: Τι απέγινε το πόρισμα της έρευνας του κ. Σιούρα; Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε αρμοδίως ή όχι; Κι αν συμβαίνει το πρώτο, γιατί δε δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ