Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βαριές ευθύνες

Είμαστε σίγουροι, ότι τα δημοσιογραφικά επιτελεία των «Νέων», του «Βήματος» και της «Αυγής» κατάλαβαν πολύ καλά, ποιο ήταν το κεντρικό μήνυμα του προχτεσινού διαγγέλματος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου. «Το πραγματικό ερώτημα είναι εάν το Σχέδιο Ανάν επιφέρει την επανένωση ή αν διαιωνίζει και βαθαίνει τη διαίρεση και, μάλιστα, με τη συγκατάθεση και υπογραφή μας», είπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος και στοιχειοθέτησε με συγκεκριμένα επιχειρήματα την αρνητική του τοποθέτηση στο διαβόητο σχέδιο, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, τους τεράστιους κινδύνους, που συνεπάγεται η διαιώνιση και το βάθεμα της διαίρεσης.

Αυτό ακριβώς, όμως, «το πραγματικό ερώτημα» έλειπε από τα χτεσινά ρεπορτάζ των προαναφερομένων εφημερίδων. Προφανώς, γιατί ερχόταν σε πλήρη αντιπαράθεση με τους πρωτοσέλιδους τίτλους τους, που υποστήριζαν το «ναι», με το... επιχείρημα της δήθεν επανένωσης της Κύπρου.

Δε γνωρίζουμε, εάν συνειδητοποιούν τις ευθύνες που επωμίζονται. Πάντως, είναι πολύ βαρύτερες και πολύ μεγαλύτερες από το κόψιμο της πραγματικότητας στα μέτρα τους, επειδή αυτή δεν τους βολεύει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ