Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εξωπραγματικές... ευχές

«Πώς εξήγησε ο Γιώργος την απόφαση - Γιατί λέω "ναι" - Τα 6 επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ». Αυτός ήταν ο χτεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος των «Νέων». Και, βέβαια, οποίος διάβαζε το παρακάτω συνοπτικό κείμενο καταλάβαινε πολύ εύκολα, ότι δεν επρόκειτο για επιχειρήματα, αλλά για... ευχές. Οπως, για παράδειγμα, ότι «η επίλυση του Κυπριακού θα ανοίξει νέες σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας» ή, «Λέμε ΝΑΙ στο κοινό μέλλον των δύο κοινοτήτων».

Στην 6η θέση, όμως, υπήρχε μια... ευχή, η οποία είναι τελείως... εξωπραγματική. «Οι μητέρες - πατρίδες θα σέβονται την ανεξαρτησία της Κύπρου, θα αποκλειστούν κηδεμονίες, παρεμβάσεις ή επεμβάσεις» σημειώνει η εφημερίδα, για λογαριασμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη κι αν αφήσουμε κατά μέρος, πόσο βλαβερή και επικίνδυνη είναι η αντίληψη περί «μητέρων - πατρίδων» και πόσο έχουν κοστίσει οι ανάλογες πρακτικές στην Ελλάδα και στην Κύπρο, που στηρίζει ο Γ. Παπανδρέου την ευχή του; Μήπως, στη μέχρι σήμερα, σφραγισμένη με παρεμβάσεις και επεμβάσεις ιστορία της Κύπρου; Ή, μήπως, δε γνωρίζει, ότι οι μητέρες ποτέ δε σέβονται την ανεξαρτησία των παιδιών τους..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ