Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λιτότητα και «πλαστικό χρήμα»

Με ξέφρενους ρυθμούς αυξάνεται ο δανεισμός των εργαζόμενων νοικοκυριών από τις τράπεζες. Το «πλαστικό χρήμα» καλύπτει όλο και περισσότερες από τις καθημερινές ανάγκες των εργαζομένων, η αγοραστική δύναμη των οποίων βρίσκεται στα γρανάζια των «γαλαζοπράσινων» πολιτικών σύνθλιψης των λαϊκών εισοδημάτων. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, μόνο μέσω των πιστωτικών καρτών «Visa» η συνολική δαπάνη των καταναλωτών στην Ελλάδα (δηλαδή οι αγορές με «πλαστικό χρήμα»), έφτασε το 2003 στο αστρονομικό ποσό των 5,5 δισ. ευρώ.

Το γεγονός ότι οι εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας, στέλνουν όλο και περισσότερους εργαζόμενους στην αγκαλιά των τραπεζιτών και άλλων «τοκογλύφων», φαίνεται και από το γεγονός ότι οι κάρτες «Visa» που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα, αυξήθηκαν το 2003 κατά 23% φτάνοντας συνολικά σε 5,1 εκατομμύρια από 4,1 το 2002.

Κι αναρωτιέται κανείς: Προς τι το καμπανάκι για τους κινδύνους από την υπερχρέωση των νοικοκυριών που έκρουσε πρόσφατα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, όταν ο ίδιος ανήκει στη λέσχη των πιο πιστών υπερασπιστών της εφαρμογής πολιτικών μονόπλευρης λιτότητας, που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να τα φέρνουν βόλτα με... δανεικά από τις τράπεζες;

Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός έχουν περισσέψει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ