Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΔΑΝΗΣ
Μόνη επιλογή προοπτικής το ΟΧΙ

Ο Μιχάλης Βαρδάνης, στρατηγός εα, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών 1968-1974, μας είπε:

«Η Κύπρος σαν κρατική οντότητα και ο λαός της βρίσκονται σήμερα στην πιο κρίσιμη καμπή της μαρτυρικής ιστορικής τους διαδρομής. Οι κυρίαρχες δυνάμεις της Νέας Τάξης εκτιμώντας τη γεωστρατηγική θέση του νησιού στην περιοχή της φλεγόμενης Μέσης Ανατολής επιθυμούν τον πλήρη του έλεγχο. Το σχέδιο Ανάν, όπως διαμορφώθηκε πρόσφατα στη Λουκέρνη, δείχνει να συντάχθηκε καθ' υπαγόρευσή τους. Αφού διαχέεται, από την πρώτη μέχρι την τελευταία των 9.000 σελίδων του, από τη φιλοσοφία της "ντε γιούρε" διχοτόμησης και ενός συνομόσπονδου κρατικού μορφώματος πλήρως ελεγχόμενου.

Το σχέδιο, όμως, για να επικυρωθεί, απαιτείται δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 24 Απρίλη. Και οι κυρίαρχες δυνάμεις ανησυχούν γνωρίζοντας και το συναίσθημα και το αλάθητο πολιτικό ένστικτο των Κυπρίων. Γι' αυτό και επιστρατεύουν τους λογής "συμμάχους" να προπαγανδίσουν υπέρ του ΝΑΙ και να σπείρουν φόβο σε ένα ενδεχόμενο ΟΧΙ, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος στο διάγγελμά του, στις 7 Απρίλη, προς τον κυπριακό λαό, με αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση τοποθετήθηκε με ένα ηχηρό ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ. Το ΟΧΙ του Κύπριου προέδρου είναι και το ΟΧΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κυπρίων και των Ελλαδιτών. Και είναι αυτό η μόνη επιλογή αποτροπής της "ντε γιούρε" διχοτόμησης και μιας ευοίωνης προοπτικής για μια δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική λύση χωρίς ξένους στρατούς και προστάτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ