Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Αντιδράσεις από Τουρκοκύπριους

Ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ραούφ Ντενκτάς, σχολιάζοντας το διάγγελμα του Προέδρου Παπαδόπουλου, δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα μαζί του, ότι το σχέδιο επιβλήθηκε και δεν έτυχε διαπραγμάτευσης.

Ο Ραούφ Ντενκτάς είπε επίσης πως «αν το σχέδιο Ανάν προστάτευε το κράτος μας τότε δε θα λέγαμε όχι».

Σε δηλώσεις του χτες στα Κατεχόμενα ο κ. Ντενκτάς παρομοίασε τη δημιουργία ενός κράτους με τη γέννηση ενός παιδιού, λέγοντας πως «οι πόνοι και το αίμα της μάνας που θα φέρει στον κόσμο το παιδί της είναι οι πόνοι και το αίμα που δίνονται στις μάχες για δημιουργία ενός κράτους».

Αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε «πως πρέπει να κινηθούμε έχοντας υπόψη ποιοι είμαστε και τι είμαστε». Επιπρόσθετα ανέφερε πως «θα μπούμε στην ΕΕ όχι συρόμενοι πίσω από τους Ελληνοκύπριους αλλά περήφανα περπατώντας».

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, υποστήριξε ότι, στο διάγγελμα του, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, παρουσίασε παράξενη και λυπηρή ομοιότητα με το ΟΧΙ που διατυπώνει και ο Ντενκτάς.

Μιλώντας κατά την αναχώρησή του για την Κωνσταντινούπολη για μονοήμερη επίσκεψη, ο κ. Ταλάτ ανέφερε ότι οι άνθρωποι που έπρεπε να επιλύσουν το Κυπριακό, άρχισαν εκστρατεία για τη συνέχισή του.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι οι δύο κοινότητες θα πουν τελικά ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν.

Πρόσθεσε ότι οι εκστρατείες πρέπει να είναι ειρηνικές, αναφέροντας ότι γίνονται όλες οι ετοιμασίες για το δημοψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ