Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
Οριστικοποιεί τη διχοτόμηση του νησιού

Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός και νυν μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Γεράσιμος Αρσένης σχετικά με το «σχέδιο Ανάν» και τις εξελίξεις στο Κυπριακό δήλωσε στο «Ρ»:

«Αυτό που λέγεται ότι το σχέδιο Ανάν επανενώνει την Κύπρο δεν αληθεύει. Αντίθετα, το σχέδιο αυτό νομιμοποιεί τον "Αττίλα", οριστικοποιεί τη διχοτόμηση του νησιού, δημιουργεί ένα μη λειτουργικό μόρφωμα που θα οδηγήσει σε συνεχείς τριβές με κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή και με αρνητικές επιπτώσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Με την απόρριψη του σχεδίου Ανάν η Κυπριακή Δημοκρατία την 1η Μαΐου θα μπορεί να ενταχθεί ως ισότιμο μέλος στην ΕΕ και σε αυτό το περιβάλλον να επιδιώξει αναζήτηση λύσης, έξω από τη λογική του αγγλοαμερικανικής έμπνευσης σχεδίου Ανάν, με βάση δημοκρατικές αρχές όπου το ζητούμενο θα είναι η επέκταση του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ένα παράνομα κατεχόμενο έδαφος της Κύπρου.

Ολοι γνωρίζουμε τις πιέσεις που ασκούνται κυρίως από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, αλλά πιστεύω ότι ενωμένος και αποφασισμένος ο ελληνισμός μπορεί να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις και να υπερασπιστεί τα δίκαιά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ