Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Ψηφίσματα για την Κύπρο

Την πλήρη συμπαράστασή του στον κυπριακό λαό, στον αγώνα που κάνει για ενιαία και ανεξάρτητη Κύπρο, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Ν. Θεσσαλονίκης.

Συμμερίζεται και συμφωνεί απόλυτα με την αγωνιστική και καθαρή, διά στόματος προέδρου της Κύπρου, απόφαση, για ένα βροντερό ΟΧΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα για το αμερικανόπνευστο και απαράδεκτο πέμπτο σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ, Κ. Ανάν.

Καταδικάζει απερίφραστα όλες τις πιέσεις και απειλές που ασκούνται στην κυπριακή ηγεσία και το λαό της Κύπρου και διακατέχεται από έντονη αγανάκτηση για τις κυνικές και απαράδεκτες συστάσεις και απειλές που εκτοξεύονται σε αγαστή σύμπνοια και συντονισμό από ΗΠΑ και ΕΕ.

Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται, ότι σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η παρουσία στην Κύπρο επίσημης αντιπροσωπείας των ελληνικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και το ρόλο τους για την άσκηση πίεσης υπέρ του ΝΑΙ.

Σε απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης υπογραμμίζονται τα παρακάτω:

«Ποια εξήγηση δίνουν στο γιατί 30 χρόνια δεν μπόρεσαν οι αυτόκλητοι "προστάτες" να βρουν λύση και τώρα παρουσιάζουν τελεσίδικα σχέδιο 9.000 σελίδων, πάνω στο οποίο θα αποφασίσουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ, αν εγκρίνουν το 5ο σχέδιο Ανάν. Τι έγιναν τα ψηφίσματα 30 ετών κύριε Ανάν; Τι χρειάζονται 20 κιλά χαρτί για να προτείνετε: Αποστρατικοποίηση της Κύπρου, ελεύθερη μετακίνηση και εγκατάσταση των πολιτών της Κύπρου, ίσα δικαιώματα. Αν εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, θα έχουμε Κύπρο ενωμένη, αποστρατικοποιημένη, ελεύθερη από επεμβάσεις, με δημοκρατία, ισοπολιτεία και με δυνατότητα επίλυσης των τυχόν διαφορών τους, χωρίς σκοτεινούς μεσολαβητές που ενδιαφέρονται για τα δικά τους συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ