Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΥ
Με το «ναι» ξαναϋπογράφεται η καταδίκη της Κύπρου

Ο Δημήτρης Δήμου, αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Διοικητής 1ης Στρατιάς, πρών Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Κύπρου, σε δήλωσή του μας τόνισε:

«Πολλά επιχειρήματα μπορεί κανείς να επιστρατεύσει για να αποδείξει ότι η ελληνική πλευρά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δεχτεί αυτό το σχέδιο. Εγώ μέσα από το πλήθος αυτών των επιχειρημάτων θα επικαλεστώ μόνο το θέμα της ασφάλειας.

Με βάση το σχέδιο Ανάν η Κύπρος παραμένει εξ ολοκλήρου όμηρος των τουρκικών στρατευμάτων και ορέξεων. Δηλαδή, η Τουρκία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή, μέσα στο πλήθος των συγκρούσεων που δημιουργεί το σχέδιο Ανάν, να επιλέξει μια ευκαιρία για να κάνει χρήση, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, των δικαιωμάτων της ως εγγυήτρια δύναμη. Διότι ναι, στα αλήθεια, υπογράφουμε σήμερα ένα σχέδιο που προβλέπει την Τουρκία εγγυήτρια δύναμη με δικαίωμα μονομερούς επέμβασης.

Εμείς όλοι λέγαμε ότι οι συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου ήταν βλαπτικές, διότι έδιναν στην Τουρκία το δικαίωμα μονομερούς επέμβασης, γεγονός που το 1974 χρησιμοποίησε η Τουρκία διά την εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος του Νησιού, προκαλώντας μια τραγωδία στον ελληνοκυπριακό λαό. Πώς λοιπόν σήμερα πάλι ερχόμεθα και ξαναϋπογράφουμε την καταδίκη αυτή της Κύπρου, αφού το δεδικασμένο λέει ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη, ειδικότερα μάλιστα όταν οι διεθνείς συνθήκες τους ευνοούν;

Κατά τούτο, λοιπόν, είμαι πεπεισμένος, ότι η διαίσθηση και η θέληση του κυπριακού λαού, είναι αρνητική ως προς το σχέδιο Ανάν, διότι αυτοί έζησαν την τραγωδία του 1974 και έχουν όλο το δικαίωμα να προφυλαχτούν τώρα από μια νέα τραγωδία. Και η θέληση του λαού είναι ισχυρότερη από τη δήλωση ή θέση οποιουδήποτε άλλου.

Εκφοβισμοί για την εκμαίευση του "ΝΑΙ" είναι σίγουρο ότι δεν πιάνουν στον κυπριακό λαό. Οσοι φοβούνται, και οι Κύπριοι δε φοβούνται, δεν μπορούν να αποφασίζουν σωστά. Ο Κάλβος έλεγε: "Οσοι το χάλαιον χέρι του φόβου βαρύ αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσιν"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ