Σάββατο 14 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Δεν ξέρω, δεν απαντώ...

Η υπόθεση Κεντέρη - Θάνου κυριάρχησε και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χτες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θ. Ρουσόπουλο, παρότι ο ίδιος εισηγητικά εστίασε στην τελετή έναρξης, σε μια προσπάθεια να δώσει ένα γιορτινό τόνο. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του Τύπου επέμεναν να ζητούν διευκρινίσεις των ερωτημάτων που προκύπτουν από τις τελευταίες εξελίξεις.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις ο Θ. Ρουσόπουλος δεν έδωσε καμία απάντηση που θα μπορούσε να αποσαφηνίσει κάπως το θέμα, καθώς αρκέστηκε να δηλώσει πως η υπόθεση δεν είναι ευχάριστη, ότι έχει επιληφθεί επί του θέματος η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, οι οποίες έχουν προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις και πως η κυβέρνηση αναμένει την έκβαση της υπόθεσης.

Συμπλήρωσε ότι για το συμβάν διενεργείται προανάκριση και κατά συνέπεια η κυβέρνηση δεν μπορεί να προβεί σε κανένα σχολιασμό. Ωστόσο, και μέσα σ' αυτό το κλίμα, έκρινε σκόπιμο να συμπληρώσει ότι η Ελλάδα είναι η πατρίδα του Ολυμπισμού και τα Ολυμπιακά ιδεώδη αναδεικνύονται σε όλους τους αγώνες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να κρίνει τους χειρισμούς που έγιναν και καλύφτηκε πίσω από την ιδιότητά του, δηλώνοντας «εκπροσωπώ την κυβέρνηση και όχι τη ΔΟΕ ή την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή». Παρέπεμψε στους αρμοδίους, δηλαδή τη ΔΟΕ, για απάντηση σε ερωτήματα που αφορούν το τι μέλλει γενέσθαι με τους δύο αθλητές, αν θα υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ και αν θα πάρουν τελικά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος, προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και τον αντίκτυπο του γεγονότος σε ό,τι αφορά καθαρά στο αθλητικό κομμάτι, λέγοντας πως η Ολυμπιακή ομάδα της χώρας μας είναι πολυπληθής και πρέπει να τιμηθεί και να στηριχτεί η προσπάθεια όλων των Ελλήνων αθλητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ