Σάββατο 14 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Παραμένουν για νοσηλεία μέχρι τη Δευτέρα

Νωρίς το πρωί απ' το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο -μετά από ενημέρωση απ' το Συντονιστικό Οργανο Τομέα Υγείας (ΣΟΤΥ) - ανακοινώθηκε ότι περίπου 15 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα της Παρασκευής 13.8.2004, μεταφέρθηκαν στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου ΚΑΤ οι αθλητές Κωνσταντίνος Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου μετά από τροχαίο ατύχημα. «Μετά από πλήρη κλινικοεργαστηριακό έλεγχο - αναφέρεται στο ανακοινωθέν - ο κ. Κεντέρης ευρέθη πάσχων από κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θλάση αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, θλάση γονάτων, εκδορές δεξιάς κνήμης. Η κ. Θάνου ευρέθη πάσχουσα από θλάση κοιλίας, θλάση δεξιού ισχίου, θλάση προσαγωγών μυών δεξιά. Οι ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι».

Στο ΚΑΤ βρέθηκε, το πρωί ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης και εξερχόμενος δήλωσε ότι μετέφερε στους αθλητές ευχές για ταχεία ανάρρωση και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Ο προπονητής των Κεντέρη και Θάνου, Χρήστος Τζέκος, βρέθηκε επίσης το πρωί στο ΚΑΤ και δήλωσε αναφορικά με την κατάσταση των δύο αθλητών: «Τι να σας πω... Οι γιατροί θα αποφασίσουν, αλλά τα παιδιά είναι με ορό», χωρίς άλλες διευκρινίσεις και χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

Περίπου στις 10:15 έφτασε στο ΚΑΤ ο Μανώλης Κολιμπάδης υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής, ο οποίος συνοδευόταν απ' τον αρχίατρο της ΔΟΕ Πάτρικ Χαμάς και επέδωσαν την κλήση στους αθλητές με την οποία καλούνταν να παραστούν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΔΟΕ στις 12:30 και 1:00 το μεσημέρι αντίστοιχα, για να απολογηθούν.

Βγαίνοντας ο Μ. Κολιμπάδης δήλωσε ότι οι δυο αθλητές βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ακόμα ότι τους είδε να έχουν εκδορές στο πρόσωπο και το σώμα και ότι έχουν ορό, αλλά δεν απάντησε στην ερώτηση αν τους χορηγείται φαρμακευτική αγωγή.

Τους δύο αθλητές επισκέφτηκε και ο υφυπουργός αθλητισμού Γ. Ορφανός, ο οποίος όμως δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.

Αργότερα, στη 1:45 το μεσημέρι εκδόθηκε νέο ιατρικό ανακοινωθέν που διαβάστηκε στους δημοσιογράφους απ' τον διοικητή του ΚΑΤ Χρήστο Αρτινόπουλο. Σύμφωνα με αυτό η κατάσταση των δυο αθλητών παρέμενε σταθερή, αλλά κρίθηκε ότι χρειάζεται να παραμείνουν νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο για 48 ώρες ακόμα τουλάχιστον.

Αργότερα το απόγευμα περίπου στις 4:30 μ.μ επισκέφτηκαν τους Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου ο Π. Χαμάς με τον Γιάννη Σταματόπουλο, αρχηγό της ελληνικής ομάδας στίβου. Οι δυο τους έμειναν στο νοσοκομείο για δέκα λεπτά περίπου και αποχώρησαν χωρίς να κάνουν καμία δήλωση. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες επισκέφθηκαν τους δυο αθλητές για να τους ανακοινώσουν ότι έγινε δεκτό το αίτημά τους για 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ