Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εξαγγελίες συντρίμμια...

Οσοι από τους σεισμόπληκτους της Αθήνας έπεσαν στη «λούμπα» της κυβερνητικής προεκλογικής προπαγάνδας και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας σε πιο γρήγορους ρυθμούς αποκατάστασης των σπιτιών τους, βλέπουν τώρα την αμείλικτη πραγματικότητα.

Βλέπουν τη με το σταγονόμετρο έγκριση της περιβόητης και ανεπαρκέστατης στεγαστικής συνδρομής (με πιο αργά βήματα φυσικά απ' ό,τι 10 μέρες πριν τις εκλογές). Βλέπουν - ακόμη κι αν είναι απ' τους ελάχιστους που την πήραν - πως η συνδρομή αυτή δεν καλύπτει, στην καλύτερη περίπτωση, παρά το 40% με 50% του κόστους αποκατάστασης. Βλέπουν πως αν θέλουν να ενισχύσουν παραπέρα τη στατική επάρκεια του κτιρίου τους, ώστε να μη μεταβληθεί σε συντρίμμια, στο απευκταίο ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού, το κόστος αυτό δεν καλύπτεται με κανενός είδους κρατική αρωγή.

Βλέπουν και μαθαίνουν. Μόνο που δεν αρκεί πια να το παίζουν «κοψοχέρηδες». Η καλύτερη απάντηση σ' αυτούς που τους ξεγέλασαν, για μια ακόμη φορά, είναι φυσικά η οργανωμένη πάλη και το μέτωπο για γνήσια και ουσιαστική αποκατάσταση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ