Πέμπτη 4 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ο λαός να εντείνει τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του

Ο λαός της Αχαΐας πρέπει να εντείνει τους αγώνες του και, συσπειρωμένος στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης, να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις που αποφάσισαν οι Επιτροπές Ειρήνης και άλλοι λαϊκοί φορείς της Πελοποννήσου.

Αυτό τονίζει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το 22ο 10ήμερο Ειρήνης. Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει: «Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας διοργανώνει και φέτος μαζί με άλλους φορείς το 22o 10ήμερο Ειρήνης. Εχει περάσει ένας και πλέον χρόνος από τις μεγάλες αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις κατά του βρώμικου πολέμου που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Ο πόλεμος ανέδειξε με τον πιο βάρβαρο τρόπο τα σχέδια και τις μεθόδους των ιμπεριαλιστών για την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων στον κόσμο. Αποκάλυψε με δραματικό τρόπο το φρικαλέο πρόσωπο του "νέου" ΝΑΤΟ, που επιχειρεί να υποδουλώσει τους λαούς και να εδραιώσει την παγκόσμια κυριαρχία των πολυεθνικών.

Αυτή η κυριαρχία, την οποία ονομάζουν "παγκοσμιοποίηση", διαμορφώνει εκρηκτική για τους λαούς κατάσταση. Απίστευτος πλούτος συγκεντρώνεται σε λίγα χέρια. Η ανεργία, η πτώση του βιοτικού επιπέδου, η φτώχεια και η πείνα αυξάνονται συνεχώς. Οι κοινωνικές ανισότητες παίρνουν πρωτοφανείς διαστάσεις. Η απειλή των επεμβάσεων και του πολέμου από το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού, το ΝΑΤΟ, δημιουργεί ένα τοπίο διεθνούς τρομοκρατίας πάνω από τους λαούς.

Η Ελλάδα, με τις επιλογές της κυβέρνησης και παρά την αντίθεση του λαού, παίρνει ενεργά μέρος στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Εχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Συμπορεύεται στην αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, δημιουργεί νέα ΝΑΤΟικά στρατηγεία, διατηρεί στο ελληνικό έδαφος βάσεις και πυρηνικά.

Ο λαός της Αχαΐας και της ευρύτερης περιοχής έχει επανειλημμένα, με πολλούς τρόπους, δείξει την αντίθεσή του στην ύπαρξη και λειτουργία της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης του Αράξου. Πέρσι συγκεντρώθηκαν χιλιάδες υπογραφές, εκδόθηκαν εκατοντάδες ψηφίσματα από φορείς, έγιναν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, με αίτημα την άμεση απομάκρυνσή της και την απεμπλοκή της χώρας μας από το ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση όχι μόνο αγνόησε τη θέληση του λαού, αλλά μετατρέπει ταυτόχρονα τον ηρωικό Μοριά σε πεδίο ΝΑΤΟικών ασκήσεων, χρησιμοποιώντας τον Κόλπο της Κυπαρισσίας. Ο λαός μας μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα έχει να επιλέξει το δρόμο της αντίστασης και της ανατροπής ή της πλήρους υποδούλωσης.

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας καλεί το λαό της Αχαΐας να εντείνει τους αγώνες του, να συσπειρωθεί στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης. Ολους εκείνους, που ανεξάρτητα από την πολιτική επιλογή που έκαναν και που αντιλαμβάνονται το ζοφερό μέλλον που τους επιφυλάσσει η «παγκοσμιοποίηση» του τρόμου και της βαρβαρότητας της Νέας Τάξης, τους καλεί να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που αποφάσισαν οι Επιτροπές Ειρήνης και άλλοι λαϊκοί φορείς της Πελοποννήσου, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στις 26/4. Συγκεκριμένα:

  • Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις της Αχαΐας.
  • Το Σάββατο 20 του Μάη συμμετέχουμε στη διαδήλωση διαμαρτυρίας στην Κυπαρισσία κατά της ΝΑΤΟικής απόβασης.
  • Την Κυριακή 28 του Μάη συμμετέχουμε στην περικύκλωση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης του Αράξου.

Τέλος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φιλειρηνικών κινημάτων από 44 χώρες του κόσμου, διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από την ΕΕΔΥΕ το Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης από 10 έως 14 Μάη. Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, για το συντονισμό της δράσης και την προετοιμασία των παραπάνω εκδηλώσεων, καλεί σε σύσκεψη φορέων και φίλων της ειρήνης, την Τρίτη 9 του Μάη στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ