Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα

Την ευχή να καταλήξουν οι «συνομιλίες» μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας - Τουρκίας στη σύνταξη ενός συνυποσχετικού για την παραπομπή στο Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος.

Στην τελευταία επίσημη ομιλία του στο Γ` Σώμα Στρατού με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κ. Στεφανόπουλος ζήτησε από την Τουρκία «να πάψει να συμπεριφέρεται προκλητικά εις βάρος της Ελλάδας και να δημιουργεί την εντύπωση ότι άλλα λέγει για την ευρωπαϊκή προοπτική της και διαφορετικά πράττει έναντι της χώρας μας». Προς άρση παρεξηγήσεων, έσπευσε να συμπληρώσει πως «δε θέλω να νομισθεί ότι η χώρα μας διατηρεί επιφυλάξεις για τον ορισμό ημερομηνίας ενάρξεως διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας», εξαιτίας των παραβιάσεων στο Αιγαίο και των ενεργειών σε βάρος του Πατριαρχείου.

«Δε διατηρούμε αρνητικές έναντι της Τουρκίας σκέψεις, αλλά θα πρέπει και η Τουρκία να αποδεικνύει ότι η προσέγγισή της προς την Ευρώπη συνοδεύεται από ειλικρινή διάθεση αλλαγών, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην αντιμετώπιση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής που συνδέονται με την Ελλάδα και την Κύπρο», τόνισε. Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες επαφές μεταξύ των εκπροσώπων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, είπε: «Φαίνεται ότι οδηγούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και συνοδεύονται από τις ευχές όλων μας να καταλήξουν στη σύνταξη ενός συνυποσχετικού για την ανάθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης της λύσεως της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου».

Δεν απέφυγε, βέβαια, να υπερασπιστεί και την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι «η οικονομική ανάπτυξη είναι πραγματικότητα, παρά τις θλιβερές φωνές των διαρκώς παραπονουμένων, παρά τη μελαγχολική διάθεση των εξ επαγγέλματος κριτικών και η πρόοδος του τόπου θα συνεχιστεί με τη βοήθεια όλων των κυβερνήσεων, άλλοτε με βραδύτερους και άλλοτε με ταχύτερους ρυθμούς», δήλωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ