Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Υπέρμαχος της αντιδραστικής συνθήκης

«Μεγάλη κατάκτηση των Ευρωπαίων πολιτών», χαρακτήρισε την υπογραφή του ευρωσυντάγματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

«Φέρνει τον Ευρωπαίο πολίτη πιο κοντά στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, κατοχυρώνει τα ατομικά δικαιώματα, τη συμμετοχή και τον έλεγχο και δημιουργεί την Ευρώπη των πολιτών και όχι μόνο των κρατών» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, δεν ανέφερε ότι τις μόνες «θεμελιώδεις ελευθερίες» που αναγνωρίζει το ευρωσύνταγμα είναι οι ελευθερίες των πολυεθνικών, δηλαδή η ελευθερία εγκατάστασης και διακίνησης προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίου.

Συγχρόνως ο Γ. Παπανδρέου «βάφτισε» ως... απόκτηση «ισχυρής φωνής στον κόσμο σε θέματα άμυνας, ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής», την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και την κατοχύρωση «συνταγματικά» της ιμπεριαλιστικής δράσης της. Εξάλλου οι υπουργοί Αμυνας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πρωτοστάτησαν στη συγκρότηση και στη δημιουργία του ευρωστρατού και αυτή την πολιτική υπερασπίστηκε και χτες ο Γ. Παπανδρέου.

Τέλος, ζήτησε δημοψήφισμα, «ξεχνώντας» ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (και ο ίδιος) δεν το είχαν κάνει για καμιά αντιδραστική συνθήκη της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ