Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχίες για τις επιπτώσεις από την πτώση των δύο F-16 στην περιοχή

Σχετική Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, αναφορικά με τις επιπτώσεις που είχε για την περιοχή του Αγ. Λαυρεντίου Ν. Μαγνησίας, η πτώση των δύο F-16. Στην Ερώτησή τους, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Εντονες ανησυχίες και ερωτηματικά δημιουργούνται στους κατοίκους της περιοχής του Αγ. Λαυρεντίου, αλλά και της κοινωνίας της Μαγνησίας για τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις και άλλους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή που μπορεί να υπάρχουν μετά το τραγικό δυστύχημα της πτώσης των δύο F-16, στις 14/10/2004, στο Πήλιο.

Εύλογα είναι τα ερωτηματικά που απασχολούν τους κατοίκους:

- Σε σχέση με την τύχη του οπλισμού των αεροσκαφών.

- Αν διαχύθηκαν στο έδαφος τοξικές ουσίες (καύσιμα). Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η τύχη της πολύ επικίνδυνης τοξικής ουσίας «Υδραζίνη» (Η4Ν2), η οποία ενεργοποιείται για τη λειτουργία (για λίγο) των αεροσκαφών σε περίπτωση βλάβης.

- Αν πάρθηκαν όλα τα προστατευτικά μέτρα για το προσωπικό διερεύνησης του ατυχήματος και το προσωπικό περισυλλογής των συντριμμιών.

- Αν ο χώρος είναι επισκέψιμος χωρίς κινδύνους για την υγεία και ζωή των πολιτών, καθώς και πολλά άλλα ερωτηματικά.

Για τις παραπάνω ανησυχίες και προβληματισμούς της κοινωνίας της Μαγνησίας, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί, καθώς και:

  • Αν έχει γίνει ο κατάλληλος για την περίπτωση περιβαλλοντικός και υγειονομικός έλεγχος στην περιοχή του τραγικού δυστυχήματος και ποια τα αποτελέσματα του πορίσματος.
  • Ποια μέτρα έχουν παρθεί σε περίπτωση μόλυνσης του περιβάλλοντος και για την αποκατάστασή του;
  • Τέλος, έχουν γίνει οι απαραίτητες και ειδικές υγειονομικές εξετάσεις στο προσωπικό της Αεροπορίας και άλλων εμπλεκομένων, που απασχολήθηκαν με τον α` ή β` τρόπο στο χώρο του ατυχήματος;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ