Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διακομματική Επιτροπή για το ντόπινγκ

Τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου με στόχο την καταπολέμηση του ντόπινγκ ζητά ο Κ. Καραμανλής από την πρόεδρο της Βουλής Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη.

Στη σχετική επιστολή ο πρωθυπουργός επικαλείται τα στοιχεία του δικαστικού φακέλου που διαβιβάστηκε πρόσφατα στη Βουλή, τα οποία όπως τονίζει, ενισχύουν τη θέση του για σύσταση διακομματικής επιτροπής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι απορρίπτει την Εξεταστική. Εργο της Διακομματικής, σύμφωνα με τον Κ. Καραμανλή, θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων ως προς τη διαφάνεια στον αθλητισμό, κυρίως στα θέματα χρήσης αναβολικών και χρηματοδοτήσεων των δραστηριοτήτων του Αθλητισμού εκ μέρους της Πολιτείας.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι «όπως είναι αυτονόητο, η σύσταση και η λειτουργία της Διακομματικής Επιτροπής καθώς και οι προτάσεις στις οποίες θα καταλήξει κατ' ουδένα τρόπο είναι επιτρεπτό να επηρεάσουν δικαστικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να γίνουν στο μέλλον ή να προκαταλάβουν τα συμπεράσματα των ερευνών αυτών για τα πρόσωπα τα οποία αφορούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ