Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Με όπλα την καλή οργάνωση και την αποφασιστικότητα

Με ένταση των προσπαθειών και αποφασιστικότητα συνεχίζεται από τους κομμουνιστές, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος και τα μέλη της ΚΝΕ στην Πελοπόννησο η προσπάθεια κάλυψης και υπερκάλυψης του πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Η ΚΟ Πελοποννήσου του ΚΚΕ έχει ξεπεράσει το 34,1% του πλάνου της από την πρώτη εβδομάδα και συνεχίζει με μεγαλύτερη ορμή για την κατάκτηση των στόχων που έχει θέσει η οργάνωση. Για τα «μυστικά» αυτής της προσπάθειας, καθώς και τους στόχους που έχουν τεθεί μέχρι την ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης, μιλά στο «Ρ» ο Νίκος Θεοφιλάτος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου και οικονομικός υπεύθυνος της περιοχής, ο οποίος σημείωσε σχετικά: «Κατ' αρχήν εστιάσαμε την προσοχή μας στην προετοιμασία των κομματικών δυνάμεων για τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Επιδιώξαμε να γίνει κατανοητή - όσο το δυνατό καλύτερα - η σημασία της οικονομικής δουλιάς για το Κόμμα στις σημερινές συνθήκες.

Για να πετύχει όμως μια Οικονομική Εξόρμηση τους στόχους της, χρειάζεται καλή οργάνωση, σχεδιασμός της δουλιάς σε ολόκληρη την οργάνωση (από τις ΚΟΒ μέχρι το Γραφείο Περιοχής), η αξιοποίηση του πολιτικού ανοίγματος στις πρόσφατες εκλογές, η ένταξη στη μάχη σχεδόν όλου του στελεχικού και κομματικού δυναμικού, αλλά και αρκετών φίλων και οπαδών, η συγκέντρωση όλων των συνδρομών και παράλληλα σημειώνουμε στο χαρτί ποιες πόρτες θα χτυπήσουμε και πώς θα οργανώσουμε τις συναντήσεις μας».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος για την πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης και τους στόχους της οργάνωσης, υπογράμμισε πως «την πρώτη ημέρα ο στόχος πιάστηκε με μεγάλη προσπάθεια, όχι όμως συμμετρικά σε όλους τους τομείς και από όλες τις οργανώσεις. Αυτό μας υποχρεώνει να εντοπίζουμε άμεσα τις όποιες αδυναμίες και να πάρουμε τα ανάλογα μέτρα, ώστε όχι μόνο να καλύψουμε, αλλά και να υπερκαλύψουμε το πλάνο».

Πρωτοπόρα οργάνωση στην Πελοπόννησο έχει αναδειχτεί και μάλιστα με διαφορά η ΚΟ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, η οποία τις πρώτες 8 ημέρες της Οικονομικής Εξόρμησης ξεπέρασε το 50% του πλάνου της χάρη στη σχεδιασμένη και με επιμονή δουλιά των μελών και οπαδών του Κόμματος. Οπως μας εξηγεί ο Νίκος Διασάκος, οικονομικός υπεύθυνος του νομού και μέλος του ΝΓ Μεσσηνίας, «το καλό αποτέλεσμα οφείλεται στην επιμονή και στον έλεγχο από το ΝΓ Μεσσηνίας της σχεδιασμένης δουλιάς που είχε προηγηθεί και στη μαχητικοποίηση ενός αξιόλογου πυρήνα στελεχών, κομματικών μελών, οπαδών και ψηφοφόρων του Κόμματος. Παράλληλα χρησιμοποιήσαμε κι έκτακτες μορφές παρακολούθησης κι ελέγχου της δουλιάς, όπως ολομέλεια της ΝΕ και Γενικές Συνελεύσεις των ΚΟΒ. Μέχρι στιγμής κρατάμε καλά τη δουλιά κι επιμένουμε να εντείνουμε τον έλεγχο μέχρι τα κομματικά μέλη, ώστε έγκαιρα, όταν διαπιστωθεί πρόβλημα, να είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε».

Η ΚΟ Μεσσηνίας δε φαίνεται να επαναπαύεται στην πολύ καλή αρχή της, καθώς «για τη συνέχεια προσανατολιζόμαστε στη βελτίωση των δεικτών για την υπερκάλυψη του πλάνου» επισημαίνει ο Ν. Διασάκος και συμπληρώνει: «Επιδιώκουμε, δηλαδή, να μαχητικοποιήσουμε το σύνολο των κομματικών μελών και ακόμα περισσότερους οπαδούς, φίλους και συνεργαζόμενους με το Κόμμα. Επιδιώκουμε τη βελτίωση του μηχανισμού ελέγχου με επιμονή στον κρίκο του οικονομικού υπεύθυνου. Επιμένουμε στο μάζεμα των συνδρομών και εισφορών από τα κομματικά μέλη και απευθυνόμαστε στα λαϊκά στρώματα, στον ριζοσπαστικό κόσμο που συσπειρώνεται γύρω από το ΚΚΕ, καθώς και στη βάση των άλλων κομμάτων που αναγνωρίζει τους αγώνες του Κόμματος για τα λαϊκά προβλήματα. Ταυτόχρονα, επιμένουμε και στη βελτίωση των άλλων δεικτών - των μη οικονομικών - όπως των δεικτών της στρατολογίας και της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ