Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα γεγονότα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι, λέει η γνωστή λαϊκή παροιμία και, μάλλον, δεν υπάρχει άλλη, που να ταιριάζει περισσότερο στην ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά των ηγετικών δυνάμεων της Τουρκίας, έναντι της Ελλάδας. Χαρακτηριστική απόδειξη αποτελεί η προχτεσινή διαμαρτυρία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Α. Γκιούλ, για την υποτιθέμενη παρενόχληση δύο τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, την Τρίτη, στις 11.04΄, από αντίστοιχα ελληνικά και, μάλιστα, «κατά τρόπον πολύ επικίνδυνο στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου».

Και θα 'χε δίκιο, βέβαια, ο κ. Γκιουλ εάν αυτή ήταν η πραγματικότητα, σύμφωνα - τουλάχιστον - με όσα έκανε γνωστά για το περιστατικό το ελληνικό Πεντάγωνο, από την πρώτη στιγμή. Την προαναφερόμενη μέρα και ώρα, δύο τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη - μετέχοντας σε τουρκο-ΝΑΤΟική άσκηση - παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, χωρίς να έχει γίνει προηγούμενη προειδοποίηση και χωρίς να έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα σχέδια πτήσης και, βέβαια, ακολούθησε η προβλεπόμενη και συνήθης διαδικασία από ελληνικής πλευράς. Απογειώθηκαν δύο πολεμικά αεροσκάφη και, λίγο μετά, άλλα δύο, τα οποία προχώρησαν στη διαδικασία αναγνώρισης και αναχαίτισης των παραβατών.

Ολα τα προηγούμενα αφορούν στα γεγονότα. Το όλο περιστατικό, όμως, δημιουργεί μια σειρά από εύλογες σκέψεις και ερωτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ