Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Σύντροφοι,

Διάβασα τις Θέσεις της ΚΕ για το 17ο Συνέδριο. Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, πιάνουν όλα τα θέματα, όμως ο κύριος άξονας που θα έπρεπε να είναι σε πιο περίοπτη θέση, είναι η «ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ». Αφού μέσα σ' αυτό περικλείεται η ιδεολογικοπολιτική του θεωρία για το καλό της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα. Μεγαλύτερο άνοιγμα της ιδεολογικής πάλης στη νεολαία.

Ενα δεύτερο σύντροφοι, κάθε Κυριακή στο 7ήμερο μπαίνουν πολύ καλά ιδεολογικά άρθρα και ιστορικά ντοκουμέντα. Γιατί σύντροφοι, τόσο ωραία άρθρα δεν μπαίνουν στο «Ρ»; Αυτά είναι και ιδεολογικά μαθήματα που η εφημερίδα μας σαν όργανο της ΚΕ μπορεί και πρέπει να τα προβάλλει. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Σύντροφοι, στο πρώτο άρθρο των Θέσεων, σελ. 4, διαβάζοντας τις καταστροφικές συνέπειες, τη φτώχεια και τους πολέμους του ιμπεριαλισμού στα τέσσερα τελευταία χρόνια, γράφει: «Ο ιμπεριαλισμός, κοινωνικοποιώντας με τεράστιους ρυθμούς και σε γιγαντιαία βάση την παραγωγή». Μήπως έπρεπε να λέει, αντί κοινωνικοποιώντας ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΝΤΑΣ με τεράστιους ρυθμούς και σε γιγαντιαία βάση την παραγωγή;

Παρακάτω, για τις ΚΟΒ, σελ. 27. Πράγματι η ΚΟΒ είναι ο καθρέφτης του Κόμματος στην περιοχή. Σκοπός των μελών της ΚΟΒ καθοδηγούμενες ΣΩΣΤΑ από τις Αχτιδικές Επιτροπές είναι να διεξαγάγουν την ιδεολογία του Κόμματος προς τα έξω. Να μπορούν να παίζουν το ρόλο τους τα μέλη των Α/Ε και να μην κατέχονται από αλαζονεία, εσωστρέφεια και μυστικισμό. Να μην υπάρχουν «εκλεκτικίστικες παρεΐτσες», ούτε να κατέχονται από τάσεις ανωτερότητας, επειδή βρίσκονται σε (ανώτερο όργανο). Ενα άλλο που παρατήρησα σύντροφοι και με γεμίζει απορία, είναι το κίνημα των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. Υπάρχει κίνημα των συνταξιούχων, γιατί στις Θέσεις δε λέμε τίποτε. Η λέξη συνταξιούχος ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, εκτός από τη σελ. 39, κάτω-κάτω, που λέει. «Αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής δουλιάς, σε όλη την κλίμακα των οργάνων μέχρι τις ΚΟΒ, αποτελεί η ειδική δουλιά στις γυναίκες, στη νεολαία, στους συνταξιούχους, στα άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ.». ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. Και ρωτάω: Σύντροφοι, είναι αμελητέα ποσότητα οι συνταξιούχοι; Δεν έχουμε κίνημα και μάλιστα δυναμικό; Δεν καθοδηγείται από τα πάνω; Οι συνταξιούχοι δεν αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού; Μόνο οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ είναι κοντά 900 χιλιάδες. Υπάρχουν δεκάδες σωματεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και πόσα άλλα συνταξιουχικά ταμεία υπάρχουν, όπως το ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ κλπ., με εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, αλλά και πόσες άλλες χιλιάδες συνταξιούχοι υπάρχουν από άλλα ταμεία ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ. ΓΙΑΤΙ;

Ελπίζοντας ότι η νέα ΚΕ που θα εκλεγεί από το 17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΣ θα συμπεριλάβει και τους απόμαχους της δουλιάς, αλλά ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΖΩΗ για ΕΙΡΗΝΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - αλλά και όλα τα δημοκρατικά μας δικαιώματα κλπ., και με τη βεβαιότητα ότι το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ θα στεφθεί με την επιτυχία που επιβάλλεται σε ένα τέτοιο ΚΟΜΜΑ.

Σας χαιρετώ

Γιώργος Βαγγελάκος

ΓΓ της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ

Πειραιά και γύρω Δήμων

KOB ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ