Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΝΗΣΙΩΤΩΝ - ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Νέα κινητοποίηση ανακοίνωσε η Παναιγαιακή Επιτροπή

Συλλαλητήριο στον Πειραιά το πρώτο 15ήμερο του Δεκέμβρη, με τη συμμετοχή κατοίκων των νησιών, νησιωτών που διαμένουν στην Αττική και ναυτεργατών

Από την προχτεσινή μεγάλη συγκέντρωση στη Σάμο

Εφημερίδα «Χαραυγή» Σάμου

Από την προχτεσινή μεγάλη συγκέντρωση στη Σάμο
Πιο δυνατό και με παρακαταθήκη τις μεγαλειώδεις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που συγκλόνισαν τα νησιά την περασμένη Τετάρτη, το αγωνιστικό μέτωπο νησιωτών - ναυτεργατών βάζει «πρόσω ολοταχώς» για την ένταση του αγώνα. Η Παναιγαιακή Συντονιστική Επιτροπή, ανταποκρινόμενη πλήρως στο ρόλο για τον οποίο συγκροτήθηκε, αλλά και στις αγωνιστικές διαθέσεις των νησιωτών και των ναυτεργατών, έδωσε ήδη το σύνθημα της προετοιμασίας για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στον Πειραιά κατά το πρώτο 15ήμερο του Δεκέμβρη. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Ο Πειραιάς θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης κατοίκων των νησιών με τους νησιώτες που μένουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και τους ναυτεργάτες. Για την επιτυχία της κινητοποίησης, στη μάχη της προετοιμασίας θα κληθούν να ενταχθούν και οι παροικιακές νησιωτικές οργανώσεις.

Οι κινητοποιήσεις που εκτυλίχτηκαν προχτές στα νησιά, από τις οποίες πολλές ήταν πρωτόγνωρες για τα νησιωτικά δεδομένα, αποτελούν σαφή απόδειξη ότι οι νησιώτες δεν είναι διατεθειμένοι να δείξουν άλλη ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει - ακολουθώντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - και η ΝΔ, καταδικάζοντας τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε συνεχή υποβάθμιση, τα νησιά σε απομόνωση και τους ναυτεργάτες σε εργασιακές συνθήκες τύπου γαλέρας, προκειμένου να θησαυρίζουν οι εφοπλιστές.

Οπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου η Παναιγαιακή Συντονιστική Επιτροπή, οι χιλιάδες κάτοικοι των νησιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για συντονισμένο αγώνα ξεσηκώθηκαν ενάντια στην πολιτική «απομόνωσης που βιώνουν», «στη δυσβάστακτη για το πενιχρό εισόδημά τους τιμή εισιτηρίων, στην απαράδεκτη κατάσταση των περισσότερων πλοίων που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και ναυτεργατών και την παραπέρα υποβάθμιση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα με το διωγμό των ναυτεργατών».

Πρόταξαν το αγωνιστικό τους μέτωπο, στηριζόμενοι στην πείρα που έχουν συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στην «πολιτική που χρησιμοποιεί - συνεχίζει - το κοινωνικό δικαίωμα και αγαθό των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ως πηγή κέρδους των εφοπλιστών και όχι για την ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων των νησιών μας. Που οι συνέπειές της επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο από την εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ν. 2932/2001 για την απελευθέρωση των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών». Και η Παναιγαιακή καταλήγει: «Ο αγώνας αυτός είναι η αρχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ