Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
«Μη μας λέτε εφοπλιστές, φτωχούς να μας λέτε»!

Οχι μόνο χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις των νησιωτών και «μύθο» τα ακριβά εισιτήρια, αλλά ζητούν και τα ρέστα, αξιώνοντας νέες επιδοτήσεις και «ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον»

«Μη μας λέτε εφοπλιστές, φτωχούς να μας λέτε»!

«Ενα βαποράκι του φτωχού του Γούτου πώς θα τα βγάλει πέρα;»!

«Αδυνατούμε να εκμεταλλευτούμε τα πλοία μας»!

«Τα ακριβά εισιτήρια είναι μύθος με κεφαλαία γράμματα»!

«Δε μιλάμε για κέρδη των επιχειρήσεων, αλλά για δυνατότητα επιβίωσης»!

Οι παραπάνω φράσεις αποτελούν ένα πολύ μικρό δείγμα των όσων εξωφρενικών ακούστηκαν χτες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της διοίκησης της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας! Οι εφοπλιστές, μέσα από ένα ρεσιτάλ κυνικότητας, προκλητικότητας, απροκάλυπτης κοροϊδίας απέναντι στους νησιώτες, στους ναυτεργάτες και συνολικά τους Ελληνες εργαζόμενους - αυτούς δηλαδή που τους δίνουν τα κέρδη, είτε με την εργατική τους δύναμη, είτε από το υστέρημά τους πληρώνοντας τα πανάκριβα εισιτήρια, τις τεράστιες επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μη μείνουν νησιά ακάλυπτα και πάει λέγοντας - προδιέγραψαν, καταθέτοντας τις αξιώσεις τους, προκειμένου ...να επιβιώσουν(!), τη νέα σφοδρή έφοδο που ετοιμάζουν.

Αποθρασυμένοι πλήρως από τη δουλική προς το εφοπλιστικό κεφάλαιο πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, απαίτησαν νέου τύπου επιδοτήσεις, ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, ώστε να ...κάνουν επενδύσεις, και πλήρη εφαρμογή του διαλυτικού κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, τον οποίο χαρακτήρισαν «ευαγγέλιο». Μάλιστα, τις επιδοτήσεις τις χαρακτήρισαν, ξεπερνώντας τα όρια της πρόκλησης, ως «αποζημίωση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν», όπως είπε προκλητικά ο πρόεδρος της Ενωσης Μ. Σαρρής! Κοινώς, ζητάνε και τα ρέστα για τα σαπιοκάραβα, που έχουν εν πλω, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και ναυτεργατών, για τις περικοπές στα δρομολόγια, για την απομόνωση νησιών, για τα πανάκριβα ναύλα! Και για να γίνουν πιο ...σαφείς, απείλησαν ότι αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα οι αξιώσεις τους, τη νέα δρομολογιακή περίοδο που αρχίζει στις αρχές του νέου έτους δε θα είναι σε ...θέση να «εξυπηρετήσουν» τα νησιά!

Αναφερόμενοι στις κινητοποιήσεις των νησιωτών, τις οποίες χαρακτήρισαν αδικαιολόγητες, είπαν ότι «οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις δεν είναι το ΙΚΑ της θάλασσας, αλλά είναι επιχειρήσεις και προσδοκούν το κέρδος». Αποκαλύπτοντας έτσι ανάγλυφα ότι πηγή του κακού των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι αυτό ακριβώς που επισημαίνει το ΚΚΕ και το ταξικό ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ότι βρίσκονται στα χέρια των εφοπλιστών που τους ενδιαφέρει μόνο το κυνηγητό του κέρδους. Ακόμα, ανέφεραν για τους νησιώτες ότι, αν θέλουν φτηνά ναύλα, θα πρέπει αίτημά τους να είναι «να αφαιρεθούν τα χαράτσια που παράνομα έχουν προστεθεί στην τιμή των εισιτηρίων», όπως είναι «οι κρατήσεις για το ΝΑΤ, δηλαδή για το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων, πράγμα βλακώδες, για λιμενεργάτες, λεμβούχους»! Και τα λένε αυτά, όταν οι εταιρίες τους παράνομα εδώ και χρόνια παρακρατούν τις εισφορές στο ΚΑΕΟ, χρήματα, δηλαδή, που έχουν εισπράξει από τα εισιτήρια που κόβονται και δεν τα αποδίδουν και μέχρι τώρα το χέρι του νόμου δεν τους έχει αγγίξει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ