Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης

Τη μεταφορά του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καταδίκασε με χθεσινή συνέντευξη Τύπου η «Συσπείρωση ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία».

Οπως είπαν οι ομιλητές, οι συνθήκες νοσηλείας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, τις τελευταίες μέρες της απεργίας πείνας, ήταν υπό καθεστώς τρομοκρατίας. Η Μ. Πεϊνό, είπε ότι ακόμη και ο γιατρός πήγαινε με τη συνοδεία αστυνομικού για να εξετάσει τον απεργό πείνας. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι δεν έχει ακόμη βρεθεί το εξιτήριο του Αλ. Γιωτόπουλου από το νοσοκομείο. Τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές ζήτησαν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης για τον ίδιο και τους συγκρατούμενούς του.

Ολοι οι ομιλητές ήταν αντίθετοι στην έξοδο του Αλ. Γιωτόπουλου από το νοσοκομείο και τη μεταφορά του στις φυλακές, από τη στιγμή που βρισκόταν επί 37 ημέρες σε απεργία πείνας και είναι απαραίτητο να ακολουθηθεί συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή. Αγωγή που δεν ακολουθείται - όπως είπε η Μ. Πεϊνό - στις φυλακές. Επιπλέον, οι ομιλητές αν και είπαν ότι όλοι οι κρατούμενοι για την υπόθεση «17Ν», έχουν προβλήματα, εντούτοις, έκαναν λόγο για διαφορετική μεταχείριση στον Αλ. Γιωτόπουλο.

Στη συνέντευξη μίλησαν οι Δημ. Μπερεδήμας από τη Συσπείρωση, η Μαϊτέ Πεϊνό, γυναίκα του Αλ. Γιωτόπουλου, ο Κ. Χρυσικόπουλος συνήγορος υπεράσπισης, ο Σ. Μιχαήλ, γιατρός και εκπρόσωπος του ΕΕΚ και ο Αντ. Σκορδίλης.

  • Τη μεταφορά του Χρ. Τσιγαρίδα - κρατούμενος για την υπόθεση του «ΕΛΑ» - σε νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε μια σειρά από απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ζητούν κάτοικοι της Καλύμνου. Το ίδιο αίτημα, έχουν διατυπώσει και οι γιατροί του, δεδομένου του πρόσφατου εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη ο κρατούμενος στη διάρκεια της προφυλάκισής του. Για το σκοπό αυτό μαζεύτηκαν 581 υπογραφές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ