Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Ανησυχία για το μέλλον του ΕΣΔΚΝΑ

Τις έντονες ανησυχίες του σχετικά με την ασφαλή διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, εκφράζει σε ανακοίνωση, που απέστειλε στον πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής και στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος.

«Δεν είναι δυνατόν, επισημαίνεται στην επιστολή, βασικές αρμοδιότητες να αφαιρούνται από τη δικαιοδοσία των οργάνων, που παίζουν άμεσο και καθοριστικό ρόλο». Παράλληλα, καλεί να ορίσει ο ΕΣΔΚΝΑ άμεσα ειδική συνεδρίαση του ΔΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε στους δημάρχους και προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων δήμων - μελών του ΕΣΔΚΝΑ, σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔΚΝΑ, στο σύλλογο εργαζομένων του ΕΣΔΚΝΑ και στην ΠΟΕ - ΟΤΑ.

«Με ιδιαίτερη ανησυχία, αναφέρει η επιστολή, παρακολουθούμε τις δυσμενείς εξελίξεις, δυστυχώς μόνο από τα ΜΜΕ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Το Διοικητικό Συμβούλιο, το ανώτερο πολιτικό όργανο του ΕΣΔΚΝΑ, πληροφορείται αναρμόδια από τρίτους για ζητήματα, για τα οποία το ίδιο όφειλε με τη δική σας αρμοδιότητα και μέριμνα να ασχοληθεί και να αποφασίσει. Αντί αυτού καθοριστικές για το μέλλον του ΕΣΔΚΝΑ αποφάσεις, που επηρεάζουν αποφασιστικά το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής, διαμορφώνονται και λαμβάνονται σε ολιγομελείς συσκέψεις και συναντήσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς το ΔΣ να γνωρίζει τίποτα σχετικό. Ακόμη και αποφάσεις για εκχώρηση βασικών αρμοδιοτήτων του ΕΣΔΚΝΑ στην περιφέρεια Αττικής μέσω μιας διάτρητης "Προγραμματικής Σύμβασης" στέλνονται από την ΕΕ του ΕΣΔΚΝΑ για τυπική πολιτική επικύρωση στο ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ (χωρίς να επιληφθεί, έστω η ΓΣ, όπως γινόταν παλαιότερα), παρακάμπτοντας το ΔΣ του ΕΣΔΚΝΑ το μόνο αρμόδιο (ηθικά, πολιτικά αλλά και σύμφωνα με τον ΔΚΚ) προς τούτο όργανο».

Και, στο μεταξύ, τονίζεται στην επιστολή, όλο και περισσότερος λόγος γίνεται από ανεύθυνο-υπεύθυνα χείλη για την καρκινογόνα και πανάκριβη καύση των απορριμμάτων.

Το μέλλον του ΕΣΔΚΝΑ, το μέλλον των εργαζομένων του, που τόσα πολλά έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα, το μέλλον της ασφαλούς διαχείρισης των απορριμμάτων των δήμων μας, δεν μπορούν να αφαιρούνται από τη δικαιοδοσία των οργάνων που έχουν άμεσο και καθοριστικό λόγο γι' αυτά, για να εκχωρούνται ευκολότερα σε τρίτους, προσωρινούς διαμεσολαβητές για την παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Κατόπιν αυτών, ως μέλος του ΔΣ, τονίζει στην επιστολή του ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, σας καλώ να ορίσεται άμεσα ειδική συνεδρίαση του ΕΣΔΚΝΑ για το υπόψη ζήτημα, με συμμετοχή και εκπροσώπων του συλλόγου των εργαζομένων και της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προκειμένου να συζητηθεί η όλη κατάσταση και να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους ιδιώτες η διαχείρισή τους (2010-12-22 00:00:00.0)
Προωθούν την παράδοσή της στο μεγάλο κεφάλαιο (2010-12-21 00:00:00.0)
«Πράσινο φως» στον «Καλλικράτη» (2010-04-17 00:00:00.0)
Ετσι δημιούργησαν το αδιέξοδο (2005-12-07 00:00:00.0)
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ - ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ (2005-03-20 00:00:00.0)
Μόνιμος προσανατολισμός σε χαράτσια (2004-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ