Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπουργικές υποσχέσεις για την υπόθεση Ταϊλάν

Την υπόσχεση ότι «θα δει θετικά» την υπόθεση έκδοσης στη Γερμανία του Κούρδου αγωνιστή Σινάν Μποσκούρτ, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας, σε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Φορέων και Οργανώσεων για τη μη έκδοση και απελευθέρωση του Ταϊλάν, με την οποία είχε συνάντηση χτες το πρωί.

Η παραπάνω εξέλιξη σημειώνεται σε μια περίοδο που εντείνεται η εκδήλωση συμπαράστασης από εκατοντάδες συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις απέναντι στον Κούρδο αγωνιστή, ειδικά από τη μέρα που ο Αρειος Πάγος εξέδωσε απόφαση υπέρ της έκδοσης του Ταϊλάν.

Στη συνάντηση, στην οποία ωστόσο δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση από τον υπουργό, συμμετείχαν πέρα από μέλη της Επιτροπής, οι συνήγοροι υπεράσπισης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος. Η αντιπροσωπεία υπογράμμισε στον υπουργό ότι η απόφασή του πρέπει να επισπευστεί καθώς ο Ταϊλάν διανύει ήδη την 23η μέρα απεργίας πείνας μέσα στις φυλακές της Κομοτηνής.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Αντ. Σκυλλάκος δήλωσε τα εξής: «Επεκτείνεται το κίνημα συμπαράστασης. Εμείς ως ΚΚΕ εκφράζουμε ακόμα μια φορά έντονα την πίεσή μας και την απαίτησή μας να μην εκδοθεί ο Ταϊλάν. Η κυβέρνηση απ' ό,τι φάνηκε από τη συζήτηση το σκέφτεται. Νομίζω ότι πιάνουν τόπο οι διαμαρτυρίες και η έκφραση συμπαράστασης. Νομίζω ότι και επειδή βρίσκεται σε απεργία πείνας ο εκζητούμενος, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι όποιες διαδικασίες, και η τελική απόφαση να είναι υπέρ των αγωνιστών της ελευθερίας και της δημοκρατίας όπως είναι ο Ταϊλάν».

Από τη μεριά τους τα μέλη της Επιτροπής σημειώνουν ότι βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, όπως και ότι χρειάζεται συνεχής κλιμάκωση της συμπαράστασης στον Ταϊλάν. Στη βάση αυτή, η Επιτροπή διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης την επόμενη Πέμπτη, στις 2 Δεκέμβρη, στις 7μμ., στα Προπύλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ