Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Να πάψουν οι συγκοινωνίες να είναι εμπόρευμα και πηγή πλούτου

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της Παναιγαιακής Συντονιστικής Επιτροπής και πρόεδρος της ναυτεργατικής Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», σχολιάζοντας τις δηλώσεις των εφοπλιστών επισήμανε:

«Πάει γάντι η παροιμία, ότι "εκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι". Αυτό ταιριάζει στα όσα ανέφεραν οι εφοπλιστές. Και αυτή η συνέντευξη δε δόθηκε τυχαία. Ηρθε πριν περάσουν 24 ώρες από τις πρωτόγνωρες για τα δεδομένα των νησιών κινητοποιήσεις των νησιωτών που απαίτησαν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα πάψουν να είναι εμπόρευμα, πηγή κέρδους για τους εφοπλιστές και αυτό τους θορύβησε. Οι εφοπλιστές έχουν ταξικό κριτήριο, έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στα νησιά και γι' αυτό έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τις κινητοποιήσεις αδικαιολόγητες και τον κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης που απελευθερώνει την ασυδοσία τους "ευαγγέλιο". Αποθρασυμένοι από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που τους "ανοίγει την όρεξη" εφαρμόζοντας τον 3577, εκβιάζουν, απειλούν, ζητώντας και τα ρέστα, αξιώνοντας και νέα προνόμια.

Πρόκληση αποτελούν και τα όσα ανέφεραν ότι δήθεν επιβαρύνεται το εισιτήριο με επιπλέον κόστος από τις κρατήσεις για το ΚΑΕΟ. Αντί να είναι φυλακή που δεν αποδίδουν εισπραχθέντα χρήματα, που τα κλέβουν, τα βάζουν στην τσέπη με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΝΑΤ και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, λένε ότι επιβαρύνει την τιμή του εισιτηρίου.

Η μόνη δυνατότητα για να έχουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα είναι στην κατεύθυνση ανάπτυξης των νησιών και εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών, είναι να αποτελέσουν τα πλοία λαϊκή περιουσία. Το επιβεβαιώνουν οι ίδιοι με τις δηλώσεις τους ότι "δεν είναι το ΙΚΑ το θαλασσών" και ότι θέλουν το περισσότερο κέρδος. Σύντομα θα έχουν την απάντηση που πρέπει με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των νησιωτών και των ναυτεργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ