Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικομματικό θράσος

Παιχνίδι εντυπώσεων στη Βουλή από τους πολιτικούς υπηρέτες του εφοπλιστικού κεφαλαίου

Παιχνίδι εντυπώσεων και ανούσιας αντιπαράθεσης έστησαν χθες στη Βουλή οι εκπρόσωποι του δικομματισμού που υπηρετούν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και είναι εξίσου υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Αφορμή, Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Παρασκευά προς τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά. Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού επιδόθηκαν σε μια μακριά από την ουσία φραστική αντιπαράθεση, κρύβοντας την ουσία, η οποία δεν είναι άλλη από το ότι και οι δύο εξίσου, με τις κυβερνήσεις τους, εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και περιφρόνησαν τα στοιχειώδη δικαιώματα των νησιωτών.

Φυσικά, δεν αναφέρθηκαν στο ότι και επί ΝΔ το 1992, αλλά και επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ υιοθετήθηκαν οδηγίες της ΕΕ, αλλά και ψηφίστηκαν νόμοι που κατοχύρωναν τα συμφέροντα των εφοπλιστών και οδήγησαν τους νησιώτες στην προχθεσινή κινητοποίηση κόντρα στην εγκατάλειψή τους. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει τα παιχνίδια των εφοπλιστών και ο υπουργός ανταπάντησε ότι ο εν λόγω βουλευτής ήταν πρόεδρος στη ΔΑΝΕ (ναυτιλιακή εταιρία της Δωδεκανήσου), η οποία έχει χρεοκοπήσει.

Ομως, αυτό που έχει χρεοκοπήσει στη συνείδηση των νησιωτών είναι η πολιτική των κυβερνήσεων του δικομματισμού, που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα και καταδικάστηκε από τον προχθεσινό γενικό ξεσηκωμό των κατοίκων στα νησιά του Αιγαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ