Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απλήρωτο το έκτακτο προσωπικό

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα του προσωπικού,  που προσλήφθηκε με τους σεισμούς

Ερώτηση προς την υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, για τα προβλήματα του έκτακτου προσωπικού που προσλήφθηκε στους δήμους της Αττικής για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών μετά το σεισμό της 7/9/99, κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Ορ. Κολοζώφ.

«Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 και μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών - τονίζεται στην Ερώτηση - οι πληγέντες δήμοι προχώρησαν στην πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού, για ν' αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα και τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν.

Οι συμβάσεις αυτές έληξαν στις 23/1/2000, ωστόσο επειδή τα προβλήματα στους παραπάνω δήμους εξακολουθούν να υπάρχουν με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και με την έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών ανανεώθηκαν οι συμβάσεις με λήξη την 23η Μάη, χωρίς ταυτόχρονα να δοθεί στους δήμους το ανάλογο κονδύλι για την αμοιβή των συμβασιούχων.

Ετσι, σήμερα η κατάσταση πολλών εργαζομένων είναι τραγική. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι 172 έκτακτοι του Δήμου Αχαρνών πληρώθηκαν 4 μέρες πριν το Πάσχα και μόνο μέχρι τη Φλεβάρη, με χρήματα του Δήμου. Ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν και στους άλλους δήμους».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγουν ερωτώντας την υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης «πώς και πότε προτίθεται ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα, δεδομένου ότι η κατάσταση αυτών των εργαζομένων είναι τραγική, αλλά και για τους δήμους τα κονδύλια που απαιτούνται είναι δυσβάστακτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ