Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Πορείες σε Χαλκίδα και Λιβαδειά

Με πολύμορφες αντιιμπεριαλιστικές - αντιπολεμικές εκδηλώσεις, οι εργαζόμενοι και ο λαός της Στερεάς - Εύβοιας δίνουν το «παρών» συμμετέχοντας στο 22ο Δεκαήμερο Ειρήνης της ΕΕΔΚΕ. Στις πορείες Ειρήνης και στα συλλαλητήρια οι Στερεοελλαδίτες και Ευβοιώτες θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών κατά των γειτονικών λαών των Βαλκανίων και θα διατρανώσουν την απόφασή τους να αγωνιστούν για να ζουν οι λαοί των ελεύθεροι, χωρίς τους Αμερικανονατοϊκούς «προστάτες», να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα, να μη βγαίνει κανένας Ελληνας φαντάρος, έξω από τα σύνορα.

- Στη Χαλκίδα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή αντιπροσώπων των Δήμων Ν. Αρτάκης και Χαλκίδας, του Συντονιστικού Σωματείων Συνδικαλιστών, του Παραρτήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ και φορέων. Αποφασίστηκε αντιιμπεριαλιστική πορεία ειρήνης την Κυριακή 14 Μάη, στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Ν. Αρτάκης με κατάληξη τη Χαλκίδα (Στρογγυλό).

Την έναρξη των εκδηλώσεων στην πλατεία της Ν. Αρτάκης θα χαιρετίσει ο δήμαρχος της πόλης Τηλ. Χατζηγιαννακέρης, ενώ σε ενδιάμεση στάση της πορείας, στα φανάρια της Νεάπολης, θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Παραρτήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ. Η κεντρική ομιλία θα γίνει στη Χαλκίδα (Στρογγυλό) από εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Λιβαδειάς και Θήβας, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ, συνδιοργανώνουν τις φιλειρηνικές εκδηλώσεις και την πορεία ειρήνης Καρακόλιθος - Λιβαδειά την Κυριακή 14 Μάη, στις 5 μ.μ.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας, η ΝΔΕ, η ΠΕΑΕΑ Λαμίας και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών καλούν τους εργαζόμενους και το λαό στο συλλαλητήριο για την ειρήνη και τις δημοκρατικές ελευθερίες, την Παρασκευή 12 Μάη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ