Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «DYNAMIC MIX»
Νέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ κατά της ειρήνης

Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συζήτησε, σε συνεδρίασή του, τη νέα ιμπεριαλιστική πρόκληση κατά των λαών και της ειρήνης, τη διεξαγωγή της στρατιωτικής ΝΑΤΟικής άσκησης, που ακούει στο όνομα «Dynamic Mix».

H τεράστιας έκτασης αυτή άσκηση, που πραγματοποιείται από τις 20 Μάη έως τις 10 Ιούνη, δοκιμάζει στην πράξη τη λειτουργία της νέας δομής του ΝΑΤΟ και δείχνει τον πολεμοκάπηλο χαρακτήρα της, αφού το σχέδιο προβλέπει την αντιμετώπιση (!) από το ΝΑΤΟ αστάθειας (!) στην περιοχή των Βαλκανίων και παρέμβασής (!) του για την ...αποκατάσταση της ομαλότητας!!!

Ταυτόχρονα, με αυτήν την άσκηση, επιβεβαιώνεται η πλήρης ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, η κατάργηση των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Ο εναέριος χώρος στο Αιγαίο αναγνωρίζεται σαν ενιαίος, χωρίς σύνορα, ενώ η ευθύνη για το Αιγαίο συνολικά μεταβιβάζεται στα στρατηγεία της Νάπολης και της Σμύρνης.

Η πρόκληση αυτή πρέπει να συναντήσει τη μαχητική αντίσταση του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΓ στο σημερινό «Ριζοσπάστη».


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ