Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ησαν όλοι εκεί!

Παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη Ν. Μπερνς, του πρέσβη της Μ. Βρετανίας Ντ. Μάντεν, του υπουργού Μακεδονίας Θράκης και άλλων εκλεκτών των ιμπεριαλιστικών και πολυεθνικών συμφερόντων, έγιναν τα εγκαίνια του «Κέντρου» για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη ΝΑ Ευρώπη, ενός οργανισμού που θα αποτελέσει βασικό εργαλείο ιδεολογικής παρέμβασης στα χέρια των ιμπεριαλιστών για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που απαιτούνται, ώστε ανεμπόδιστα να προχωρήσουν στην εφαρμογή των σχεδίων τους.

Πρόεδρος του «Κέντρου» ο Αμερικανός Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος ανέφερε πως «είναι καιρός να ενωθεί μόνιμα η ΝΑ Ευρώπη με την υπόλοιπη ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία. Ομως, για να γίνει αυτό χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις για το πώς συγκροτούνται οι κοινωνίες της περιοχής. Και σ' αυτό μερίδιο ευθύνης αναλαμβάνει το Κέντρο». Πώς; Μέσα από σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, έρευνες, μελέτες κλπ.

Ο υπουργός Γ. Πασχαλίδης εξήρε τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, που όπως είπε στηρίζεται στην οικονομική ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών, στις χώρες που επί χρόνια επικρατούσαν «απολυταρχικά καθεστώτα».

Ο Ν. Μπερνς, αποκαλύπτοντας το ρόλο των «μη κυβερνητικών οργανώσεων», δήλωσε πως «οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, είναι αυτές που θα μπορέσουν να επουλώσουν τις πληγές της περιοχής» και έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Νίμιτς για την προσπάθεια της οποίας ηγείται: «Μέσω του κέντρου, μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να ξανασκεφτούν τα κείμενα, που διδάσκουν ώστε να μην υπάρχουν στο μέλλον προκαταλήψεις στη διδαχή της ιστορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ