Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Eυτυχώς που υπάρχουν πολυεθνικές!

«Ευτυχώς, υπάρχουν οι πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ναι, ευτυχώς υπάρχουν οι πολυεθνικές, οι διεθνοποιημένες επιχειρήσεις, που επενδύουν τα κέρδη από το Χρηματιστήριο και την παγκοσμιοποιημένη οικονομία σε επενδύσεις παντού. Εκατοντάδες χιλιάδες κύριες και θυγατρικές εταιρίες. Οι επιχειρήσεις είναι το εργαλείο, με το οποίο θα δημιουργήσουμε στο μέλλον μια νέα ισορροπία μεταξύ κράτους, επιχειρήσεων και κοινωνίας».

Η παραπάνω μεγαλοφυής διαπίστωση ανήκει στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο, και έγινε στη διάρκεια της ομιλίας του στο δείπνο της πρώτης μέρας των εργασιών του Forum Θεσσαλονίκη, μπροστά σε εκλεκτό ακροατήριο επενδυτών και εκπροσώπων πολυεθνικών. Για να συμπληρώσει τον φιλοσοφικό του αυτό συλλογισμό, ο λαλίστατος υπουργός παρουσίασε και μια καινοφανή θεωρία περί παγκοσμιοποίησης. Είπε, λοιπόν, με τον γνωστό του στόμφο: «Χωρίς επενδύσεις δεν περπατάει τίποτα. Η παγκόσμια οικονομία σήμερα πού στηρίζεται άραγε; Μήπως η παγκοσμιοποίηση ακύρωσε τις επενδυτικές εξελίξεις;.. Πρέπει να το δούμε, γιατί όλοι πλέον μιλούν για την "καραμέλα" της παγκοσμιοποίησης».

Κάποιος θα έπρεπε, βέβαια, να υποδείξει στον "σοσιαλιστή" υπουργό ότι είναι και μερικά πολύ ουσιαστικά πράγματα που πρέπει να δούμε σε σχέση με τις επενδύσεις. Οπως, για παράδειγμα, ποιος κάνει τις επενδύσεις και για ποιο σκοπό. Φαίνεται, όμως, ότι για τον υπουργό της "κεντροαριστεράς" αυτά αποτελούν "ψιλά γράμματα".

Το μόνο που δε σκέφτηκε να πει ο υπουργός για να ολοκληρώσει την εικόνα της "επαναστατικής" του αντίληψης περί παγκοσμιοποίησης και επενδύσεων είναι ότι οι λαοί θα πρέπει να αναλάβουν το ρόλο να κρατούν το ...φανάρι στις πολυεθνικές για να τις διευκολύνουν στην πραγματοποίηση των κερδών τους και έτσι να διασφαλίζουν τη νέα "ισορροπία της κοινωνίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ