Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Από τη Μανάγκουα στη Βαγδάτη...

«Μια άγνωστη μέχρι τώρα ένοπλη ομάδα, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως "Saraya Iraqna" κήρυξε πόλεμο στους εξτρεμιστές που δρουν στην επικράτεια στο Ιράκ».

*

Η παραπάνω είδηση δημοσιεύτηκε στην ιρακινή εφημερίδα «Al Ittihad» και αναπαράχτηκε από ρωσικά ΜΜΕ, καθώς και από τη βουλγαρική ιστοσελίδα «focus i».

Σύμφωνα με το πρώτο μήνυμά της, η νεοπαγής παραστρατιωτική ομάδα σκοπεύει «να δράσει εναντίον όλων των τρομοκρατών, ανεξαρτήτως θρησκευτικής ή φυλετικής προέλευσης». Μάλιστα, η νέα οργάνωση υπόσχεται στη διακήρυξή της «αμοιβές ύψους από 3 μέχρι και 50 χιλιάδες δολάρια σε κάθε έναν που θα συνεργαστεί σε αυτόν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

*

Τώρα θα αναρωτηθεί κανείς από πού προέρχονται τα δολάρια που υπόσχονται να διαθέσουν οι «κυνηγοί των τρομοκρατών».

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις, η απάντηση είναι προφανής: Τα χρήματα έρχονται κατ' ευθείαν από την αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη και από τα τεράστια κονδύλια που διαχειρίζεται ο Αμερικανός πρεσβευτής κύριος Νεγρεπόντε.

Η δημιουργία παρακρατικών για να κάνουν τη βρώμικη δουλιά είναι, άλλωστε, συνηθισμένη πρακτική των Αμερικανών, την οποία, μάλιστα, ο κύριος Νεγρεπόντε την είχε εφαρμόσει σε προηγούμενη θητεία του στη Λατινική Αμερική, όπως, για παράδειγμα, με την κατασκευή των «Κόντρας» στη Νικαράγουα.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν εμφανιστεί η διακήρυξη των «κυνηγών των «τρομοκρατών» στην ιρακινή εφημερίδα, υπήρξαν δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο, τα οποία μετέφεραν τις πληροφορίες για την πρόθεση της Ουάσιγκτον να δημιουργήσει «τάγματα θανάτου» για να αντιμετωπίσουν την ιρακινή αντίσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ