Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΑΝΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Συνέχιση και ένταση των αντιλαϊκών μέτρων

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου

Με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το Λουξεμβούργο και την παρουσίαση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησής του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι ανακοινώσεις των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου με την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης σηματοδοτούν τη συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής της ενάντια στην εργατική τάξη, γενικότερα στους εργαζομένους, με σκληρότερα μέτρα καταστολής των αγώνων του λαϊκού κινήματος, διεύρυνση των προνομίων και αύξηση των κερδών των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, αλλά και συνέχιση από κοινού με τις ΗΠΑ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κατά των λαών.

Στον πυρήνα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης περιλαμβάνεται: Επικύρωση της Συνταγματικής Συνθήκης, του ονομαζόμενου "Ευρωσυντάγματος", νέοι εξοπλισμοί και ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αναθεώρηση προς το χειρότερο για τους λαούς του "Συμφώνου Σταθερότητας" και των δημοσιονομικών προοπτικών για το 2007 - 2013, προκειμένου να θωρακιστεί η ΕΕ από τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τη λαϊκή κατακραυγή. Επιτάχυνση των διαδικασιών και αυστηρότερος έλεγχος, με την επιβολή νέων αντεργατικών μέτρων, τη μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, με σαρωτικές αλλαγές στην Κοινωνική Ασφάλιση, παραπέρα εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, με νέα λαίλαπα ξεπουλήματος των δημοσίων επιχειρήσεων σε μονοπωλιακούς ομίλους, με οδυνηρές συνέπειες την αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας, την πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το νέο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Νέα αντεργατικά μέτρα στα πλαίσια του Προγράμματος της Χάγης, με την ενδυνάμωση των εθνικών και διεθνικών μηχανισμών φακελώματος και καταστολής των εργατικών λαϊκών αγώνων, χαρακτηρίζοντας τις λαϊκές μορφές πάλης ως τρομοκρατικές ενέργειες και τους διαδηλωτές τρομοκράτες.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψηφίζουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τις προγραμματικές δηλώσεις της Προεδρίας της ΕΕ. Ενισχύουμε τη διεύρυνση της συσπείρωσης, το συντονισμό και την κλιμάκωση της πάλης της εργατικής τάξης και γενικότερα των λαών της Ευρώπης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, για ριζικές αλλαγές, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ