Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Ακρόαση φορέων για το «βασικό μέτοχο»

Με την ακρόαση των αρμόδιων φορέων συνεχίστηκε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το «βασικό μέτοχο», το οποίο αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη βδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρός της Μανώλης Μαθιουδάκης διευκρίνισε ότι σήμερα θα συνέλθει το ΔΣ της Ενωσης προκειμένου να πάρει θέση για το νομοσχέδιο, τασσόμενος πάντως υπέρ «της απόλυτης διαφάνειας χωρίς σκιά» και της «ολόπλευρης ουσιαστικής ενημέρωσης», σημειώνοντας ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να ξέρει ποιοι έχουν τα μέσα επικοινωνίας και όχι κάποιον που εμφανίζεται». Επίσης έκανε λόγο για τοπίο που δεν έχει ξεκαθαριστεί, τονίζοντας αναφορικά με τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις ότι «δεν ξέρουμε ποιον να πάμε στα δικαστήρια».

Εκπροσωπώντας την ΕΙΗΕΑ ο Δ. Καλοφωλιάς υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία τα οποία βοηθούν στην επίλυση του γενικότερου προβλήματος», ενώ ειδικά για τις εφημερίδες σημείωσε πως «πρέπει να είναι μια ανεξάρτητη επιχείρηση και όχι μέσα στο χάος των συγκροτημάτων». Παράλληλα ζήτησε τη δημιουργία επιτροπής που «με βάση τη διεθνή εμπειρία θα βγάλει τελικό συμπέρασμα για τα ΜΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ