Πέμπτη 13 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Εκφράζουν την ενιαία ιμπεριαλιστική πολιτική κατά των λαών

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, στη σχετική συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Καταγγελτική και καυστική ήταν η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των διατλαντικών σχέσεων, στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Συγκεκριμένα, ο Θ. Παφίλης, είπε χαρακτηριστικά:

«Η πορεία των Διατλαντικών σχέσεων και μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ - ΕΕ στο Δουβλίνο στις 25 και 26 Ιούνη, του 2004, χαρακτηρίζονται από την ενιαία ιμπεριαλιστική πολιτική τους, κατά των λαών.

Ακολουθούν κοινή πολιτική εξυπηρέτησης και εδραίωσης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Διαχωρίζονται και ανταγωνίζονται για το μοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής.

Οι αποφάσεις του Δουβλίνου δρομολόγησαν την αντικατάσταση του ΝΑΤΟικού Στρατού στη Βοσνία από τον Ευρωστρατό, ενέκριναν το επιθετικό σχέδιο του ΝΑΤΟ για τη Μ. Ανατολή. Επικύρωσαν τη νομιμοποίηση του πολέμου και της κατοχής στο Ιράκ. Προώθησαν την τρομοκρατική πολιτική κατά των λαών με την εφαρμογή νέων αντιτρομοκρατικών μέτρων, όπως η εισαγωγή των βιομετρικών δεδομένων και του παγκόσμιου φακελώματος, για να χτυπηθούν οι λαϊκοί και κοινωνικοί αγώνες.

Στον οικονομικό τομέα αποφασίστηκε κοινή επίθεση στα συστήματα συνταξιοδότησης, στις εργασιακές σχέσεις και η δημιουργία ακόμη καλύτερων συνθηκών δράσης του κεφαλαίου.

Η συζητούμενη αναθεώρηση του Διατλαντικού Προγράμματος Δράσης εκφράζει τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού και αμερικανικού κεφαλαίου για επιτάχυνση των αντιλαϊκών μέτρων και της επιθετικής πολιτικής.

Η εργατική τάξη και οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το χαρακτήρα της ΕΕ.

Η υπέρτατη αξία, που ενώνει την ΕΕ και τις ΗΠΑ, είναι ο νόμος του κέρδους και της εκμετάλλευσης και ο αγώνας των λαών είναι κοινός κατά του ιμπεριαλιστικού συστήματος και των κυβερνήσεων που τα στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ