Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τιμά τη μνήμη του Γιώργη Τσαρουχά

Να τιμήσει τη μνήμη του δολοφονημένου βουλευτή της Αριστεράς και ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ Γιώργου Τσαρουχά, αποφάσισε στη συνεδρίασή του, το βράδυ της Πέμπτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με την έγκριση της μελέτης προϋπολογισμού 1.770.000 δραχμών που απαιτείται για τη «φιλοτέχνηση και τοποθέτηση ταφικού μνημείου Γιώργου Ν. Τσαρουχά στα Κοιμητήρια Ευαγγελίστριας».

Τάφος βέβαια του Γ. Τσαρουχά υπάρχει στα Κοιμητήρια Ευαγγελίστριας και κάθε χρόνο στην επέτειο της δολοφονίας του αγωνιστή γίνεται το επίκεντρο τιμητικών εκδηλώσεων από πλήθος επώνυμων και ανώνυμων δημοκρατικών πολιτών της Θεσσαλονίκης. Κατά την αναμόρφωση όμως των Κοιμητηρίων και την εφαρμογή της ανακομιδής τάφων τριετούς ταφής, δημιουργήθηκε ζώνη πρασίνου, με αποτέλεσμα ο τάφος του Γ. Τσαρουχά να βρεθεί απομακρυσμένος από το σύνολο των υπολοίπων τάφων και παράμερος.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζει ότι «προκύπτει η ανάγκη να μετατοπιστεί ο τάφος σε θέση αρμόζουσα με τον Ανθρωπο και την προσφορά του». Η νέα θέση που προτείνεται από την υπηρεσία Μελετών Αρχιτεκτονικών Εργων του Δήμου, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση των Κοιμητηρίων Ευαγγελίστριας, είναι η «διακεκριμένη ζώνη ταφής». Η απόφαση προβλέπει όπως η μετατόπιση του τάφου και η φιλοτέχνηση του νέου ταφικού μνημείου γίνει με δαπάνες του δήμου «προς τιμήν του θανόντα βουλευτή και διακεκριμένου Θεσσαλονικέα πολιτικού».

Με την απόφασή του αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποδίδει τιμή που η πόλη όφειλε να είχε από καιρό αποδώσει στον βουλευτή της ΕΔΑ και θαρραλέο, ασυμβίβαστο αγωνιστή που πρόσφερε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την υπόθεση της ειρήνης, της δημοκρατίας και της προόδου στη χώρα μας, σε μαύρες εποχές, όταν «όλα τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ