Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα συνδικάτα στην πρώτη γραμμή της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

Καταγγέλλουν τη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης στο ελληνικό έδαφος

Πλατύ κάλεσμα σε όλους τους οικοδόμους να πυκνώσουν τις τάξεις του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με ανακοίνωσή του.

Το Συνδικάτο καλεί τους οικοδόμους να μπουν μπροστά, τονίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξει καμία επανάπαυση και κανένας εφησυχασμό, μια και όπως σημειώνει: «Σήμερα, ένα και πλέον χρόνο μετά το βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, οι ίδιες δυνάμεις που αυτοαναγορεύονται σε παράγοντα ομαλότητας κάθε φορά, προκειμένου να επιβάλουν με το πιστόλι στον κρόταφο τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, είναι αυτές που προκαλούν τους λαούς και δη τους βαλκανικούς, με τη διεξαγωγή της άσκησης DYNAMIC MIX, μιας δοκιμής της λειτουργίας της νέας δομής του ΝΑΤΟ».

«Σήμερα - συνεχίζει - μετά την αναγόρευση των λαών και των κινημάτων που αντιστέκονται σε τρομοκράτες από τους αρχιτρομοκράτες. Σήμερα, που, με τη λεγόμενη "παγκοσμιοποίηση", επιχειρούν να υποδουλώσουν τους λαούς και να εδραιώσουν την κυριαρχία των πολυεθνικών. Σήμερα, που αμύθητα πλούτη συγκεντρώνονται σε μια χούφτα ανθρώπων και η ανεργία, η φτώχεια, η πείνα αυξάνονται κατακόρυφα και οι κοινωνικές αδικίες και ανισότητες παίρνουν πρωτοφανείς διαστάσεις και η φωτιά του πολέμου είναι έτοιμη να ανάψει από τα χέρια των ιμπεριαλιστών στη γειτονιά μας».

Καταλήγοντας, το Συνδικάτο επισημαίνει την ανάγκη της πάλης και κατά των επιλογών της κυβέρνησης, που «παίρνει ενεργά μέρος στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων, υιοθετώντας στην ουσία την αλλαγή των συνόρων», ενώ, τέλος, υπογραμμίζει: «Ξεδιπλώνουμε τις δυνάμεις μας και εντείνουμε τους αγώνες μας για ένα ρωμαλέο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης».

Το Συνδικάτο Μετάλλου

Τη ΝΑΤΟική άσκηση DYNAMIC MIX, που διεξάγεται στη χώρα μας από τις 20 Μάη έως τις 10 Ιούνη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας».

«Η άσκηση αυτή - τονίζει το συνδικάτο - αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για τη δοκιμή της λειτουργίας της νέας δομής του ΝΑΤΟ, που αποφασίστηκε τον περσινό Απρίλη και καθορίζει το δόγμα πολεμικής του δράσης. Ο χαρακτήρας της άσκησης αυτής δείχνει ότι οι υπερατλαντικοί και Ευρωπαίοι ΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές έχουν σχέδια και ετοιμάζουν νέο αιματηρό γύρο αποσταθεροποίησης και επεμβάσεων στα Βαλκάνια».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει και την ελληνική κυβέρνηση που «παραχωρεί το ελληνικό έδαφος και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας να ελέγχονται από τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία, προσδοκώντας αντάλλαγμα μερικά ψίχουλα από το μοίρασμα της λείας στα Βαλκάνια».

Καταλήγοντας, το συνδικάτο εκφράζει την αντίθεσή του στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο για την εφαρμογή τους και καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αντίθεσή τους, συμμετέχοντας στις φιλειρηνικές - αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις και, βέβαια, στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ