Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Η διαφορετική άποψη δε συνιστά αντιπολίτευση

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ο μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς κ. Ιερώνυμος ότι κάνει αντιπολίτευση στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο. Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε χτες ο κ. Ιερώνυμος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου «Εκκλησία και ΜΜΕ», που διοργανώνουν από κοινού η Μητρόπολη Θηβών και Λιβαδειάς με το περιοδικό «Θεός και Θρησκεία», δήλωσε ότι κατά καιρούς μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή διαφορετική προσέγγιση σε κάποια θέματα, αλλά αυτό δε συνιστά αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικά, ο μητροπολίτης Θηβών ανέφερε τις διαφορετικές θέσεις που έχει με τον κ. Χριστόδουλο σχετικά με το επίδομα στο τρίτο παιδί. Ο κ. Ιερώνυμος πιστεύει ότι το επίδομα πρέπει να δίνεται σε όλες τις οικογένειες - χριστιανικές και μουσουλμανικές - και ανεξαρτήτως του θρησκεύματος, γιατί έτσι επιτάσσει η χριστιανική θρησκεία. «Αυτή η διαφορετική γνώμη, διευκρίνισε ο μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς, δε σημαίνει αντιπολίτευση». Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Χριστόδουλος είναι υπέρ της άποψης το επίδομα να χορηγείται μόνο στις χριστιανικές οικογένειες.

Σχετικά με τις απόψεις του μητροπολίτη Πειραιά κ. Καλίνικου, ο οποίος αποδοκίμασε το συνέδριο, ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι συγχέει την έννοια της Εκκλησίας και δεν την ερμηνεύει σωστά. Τέλος, σχολιάζοντας τις σχέσεις της εκκλησίας και των ΜΜΕ ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απαντηθεί, μέχρι ποιο σημείο θα πρέπει οι δημοσιογράφοι να χρησιμοποιούν τον κλήρο και ο κλήρος τους δημοσιογράφους.

Οι εργασίες του συνεδρίου άρχισαν χτες και θα διαρκέσουν και αύριο. Στο μεταξύ αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που είχαν προξενήσει οπαδοί παραθρησκευτικών οργανώσεων στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ