Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τώρα βγάζουν και τα όπλα

Περίστροφο τράβηξε Γερμανός στρατιώτης της KFOR σε μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Γερμανός στρατιώτης της KFOR έβγαλε περίστροφο για να απειλήσει μαθητές-ειρηνιστές, που διαμαρτύρονταν για την παρουσία των ΝΑΤΟικών στη χώρα μας. Η νέα αυτή απροκάλυπτα τρομοκρατική ενέργεια των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων, που συμπεριφέρονται πλέον σαν στρατός κατοχής, προκάλεσε, όπως ήταν επόμενο, την αγανάκτηση των εκατοντάδων συγκεντρωμένων που ήταν μάρτυρες του επεισοδίου.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε εκδήλωση που είχε οργανώσει η οργάνωση Σταυρούπολης - Πολίχνης της ΚΝΕ στο ΤΕΕ Σταυρούπολης. Οταν αντελήφθησαν ότι διέρχεται από την οδό Λαγκαδά το στρατιωτικό τζιπ έτρεξαν και το περικύκλωσαν, πραγματοποιώντας με τον τρόπο αυτό μια συμβολική ενέργεια για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους για την όλο και εντεινόμενη παρουσία των ΝΑΤΟικών στη Θεσσαλονίκη. Τότε ο άρτια εξοπλισμένος Γερμανός στρατιώτης, τελείως αδικαιολόγητα, κατέβηκε από το όχημα και τράβηξε το όπλο του απειλώντας τους μαθητές, παρά το γεγονός ότι αυτοί προσπαθούσαν χωρίς απειλητικές διαθέσεις να τους εξηγήσουν ότι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη.

Σχετικά με τη νέα αυτή πρόκληση των ΝΑΤΟικών, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σήμερα το απόγευμα για μια ακόμη φορά η νεολαία της πόλης μας απέδειξε έμπρακτα πως δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει να γίνει η Θεσσαλονίκη ΝΑΤΟικό ορμητήριο. Γίνεται ξεκάθαρο πως όσο η κυβέρνηση της χώρας μας θα παραδίδει "γην και ύδωρ" στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, αυτοί θα γίνονται όλο και πιο ασύδοτοι, θεωρώντας τη χώρα μας τσιφλίκι τους.

Ο λαός και η νεολαία της πόλης, όπως το απέδειξαν και σήμερα, θα εξακολουθήσουν να αντιστέκονται στη ΝΑΤΟική κατοχή που τείνει να επιβληθεί στη Θεσσαλονίκη. Με τους αγώνες τους και ενάντια στη "Dynamic Mix" θα απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να "μαζέψει" τους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους, που καθημερινά γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ