Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ... ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ
Τραβάει μακριά το... καλαμπούρι

Νέες επώνυμες καταγγελίες έφτασαν στο «Ρ» σχετικά με τη διαβόητη επιστολή του Γ. Παπανδρέου, που καθημερινά παραλαμβάνουν πολλοί, οι οποίοι ουδέποτε συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ουδέποτε ψήφισαν το κόμμα του.

Πριν ένα χρόνο ο Γ. Παπανδρέου ισχυριζόταν ότι 1.000.000 άνθρωποι τον ανέδειξαν αρχηγό του κόμματός του. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, αλλά και άλλοι άνθρωποι ο οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, λαμβάνουν «ευχαριστήριες» επιστολές για τη... συμμετοχή τους στο «δημοψήφισμα».

Μεταξύ αυτών την επιστολή έλαβε και η Αλεξάνδρα Γρηγορίου, από το Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, μέλος του ΚΚΕ από το 1974.

Ο Μιχάλης Μπάνος του Ελευθερίου, υπάλληλος της Αγροτικής τράπεζας Καρύστου, χωρίς ποτέ να συμμετάσχει στην εκλογή του Γ. Παπανδρέου, έλαβε και αυτός με τη σειρά του την ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευστράτιος Πανάγος από τη Μυτιλήνη, πήρε την επιστολή και έστειλε στο «Ρ» το παρακάτω σημείωμα:

«Με έκπληξη σήμερα (4/02/2005) έλαβα την ως άνω επιστολή που με... ευχαριστούσε για την ψήφο μου για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2004, γιατί λέει "μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες". Μετά τα πρώτα γέλια με φίλους άρχισα να αντιλαμβάνομαι το σοβαρόν του θέματος. Δηλαδή, εντάξει βρήκαν τα στοιχεία μου από τις λίστες που μοιράζουν αφειδώς τα τηλεπαιχνίδια, εάν όμως κατάλαβα καλά θα πρέπει να υπάρχει η υπογραφή μου και ο αριθμός ταυτότητάς μου και αυτό είναι που τρομάζει. Από πού βρήκαν τον αριθμό και ποιος υπέγραψε για μένα; Δεν είμαι διάσημος, δεν είμαι οργανωμένος πουθενά, πώς θα προστατευτώ;».

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη μέλος του ΚΚΕ δέχτηκε επιστολή από τον Γιώργο Παπανδρέου. Η Ελευθερία Αλεξίου διαμένει στην οδό Κονίτσης 5 στον Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης. Εμεινε έκπληκτη όταν πριν περίπου μια εβδομάδα έλαβε επιστολή από τον Γ. Παπανδρέου με την οποία την ευχαριστούσε που «συμμετείχε» στη διαδικασία εκλογής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: «Είναι αστείο. Το εκατομμύριο των πολιτών που υποτίθεται τον ψήφισαν, αν ήταν σαν εμένα, τότε ζήτω που καήκανε εκεί στο ΠΑΣΟΚ», είπε στο «Ρ».

Η Ελευθερία (Ρίτσα) Αλεξίου, σήμερα είναι συνταξιούχος λογίστρια. Από το '61 εντάχθηκε ενεργά στο κίνημα. Συμμετείχε στους Λαμπράκηδες, στον αντιδικτατορικό αγώνα και στην πορεία εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Είναι δραστήρια και γνωστή στην περιοχή του Αγίου Παύλου για την κομματική της δραστηριότητα. Και φυσικά δε συμμετείχε με κανένα τρόπο στις «ανοιχτές - συμμετοχικές» διαδικασίες για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου, που προβλήθηκαν ως η «αποκάλυψη της δημοκρατίας» και αποκαλύπτεται πως ήταν παρωδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ